2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Elbocsátásokat terveznek Gyöngyösön az iparűzési adó csökkentése miatt

Létszámleépítést, támogatások megvonását és az önkormányzati szolgáltatások csökkentését tervezi a Heves megyei város baloldali polgármestere. Hiesz György szerint a város csak így tudja túlélni az iparűzési adó csökkentése miatti adóbevétel kiesést. A térség kormánypárti országgyűlési képviselője szerint Gyöngyös vezetésének az emberek riogatása helyett a vírus elleni védekezéssel kellene foglalkoznia.

 

A miniszterelnök karácsony előtt jelentette be, hogy a családokat és az őket foglalkoztató vállalkozásokat segíti a kormány legutóbbi gazdaságvédelmi intézkedése.

 

Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere már tavaly novemberben azzal fenyegetőzött, hogy lekapcsolja a közvilágítást a városában, ha felfüggesztik a teljes iparűzési adót.

Bár a kormány ennek a felét hagyta a vállalkozóknál, a város polgármestere mégis az eredeti tervnél is drasztikusabb lépéseket jelentett be.

A létszámleépítés mellett az önkormányzati cégek költségvetésének 20 százalékát elvonják, visszavesznek a szolgáltatásból, park gondozásból, köztisztasági költségekből és a síkosságmentesítéséből is.

A mátraaljai város baloldali polgármestere pénteki rendkívüli sajtótájékoztatóján a sajtót is támadta. A polgármester azt állította: kiforgatták a szavait.

A polgármester arra viszont már nem emlékezett, hogy egy hónappal ezelőtt ő maga jelentette be, mindazon amin most felháborodott.

Horváth: Riogatás helyett a védekezéssel kellene foglalkozni

A térség kormánypárti országgyűlési képviselője szerint Gyöngyös vezetésének az emberek riogatása helyett a vírus elleni védekezéssel kellene foglalkoznia.

Horváth László szerint a városvezetés azt nem részletezi, hogy mire költi a pénz. A képviselő emlékeztetett, hogy a baloldali vezetés a járvány első hullámában az emberektől kért pénzt egy koronavírus tesztelő gépre - ám a berendezést kétszer is visszamondták a pénz pedig másra költötték.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!