2019. október 18.,
péntek, Lukács napja

"Elárulták a nemzeti értékeket, és a pénzügyi piacokat szolgálták"

2013. február 9., szombat 16:14

Támogatják a kormány eddigi intézkedésit, de kritikát is megfogalmaztak az Orbán-kabinettel szemben a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a békemenet szervezői. Évértékelő nagygyűlésükön a gazdasági és politikai élet szereplőinek valós elszámoltatását követelték.

Az előző, szocialista és liberális kormányok vezetőit bocsánatkérésre és a politikai életből való távozásra szólították fel. Fricz Tamás CÖF-alapító beszédében hangsúlyozta: sorsdöntő év lesz 2014, mert két világrend közül kell választani. A politológus szerint a 2002 és 2010 közötti kormányok elárulták a nemzeti értékeket, és a globális pénzügyi piacokat szolgálták.

„Nem mások, mint a nemzeti összetartozás árulói – fogalmazott Fricz Tamás. – Ők azok, akik zokszó nélkül végrehajtva az IMF-es követelményeket, a bankok és multi cégek helyett az emberekre hárítják az összes gazdasági terhet. Széles az idetartozók köre Gyurcsány Ferenctől kezdve Ron Werberen át, Mesterházy Attilán és Bauer Tamáson keresztül egészen Bajnai Gordonig” – tette hozzá a CÖF-alapító.

Forrás: Hír TV