2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Európai Híradó 03:40

Belföld

El sem kezdték az előválasztást, máris marakodnak az ellenzéki pártok

Csak az előválasztás tényéről egyeztek meg az ellenzéki pártok, máris élesen kritizálják egymást. Márki-Zay Péter hétfőn kijelentette, hogy nem szívesen látná miniszterelnök jelöltként Gyurcsány Ferenc feleségét, ám egy nappal később már azt mondta, hogy ő nem kritizálta Dobrev Klárát. Gyurcsány Ferenc egyébként csaknem egy évvel ezelőtt adta meg az irányt az ellenzéki pártoknak. Már akkor bejelentette, hogy a baloldalnak csak összefogással van esélye a 2022-es választáson.

  • El sem kezdték az előválasztást, máris marakodnak az ellenzéki pártok

Gyurcsány Ferenc már lassan egy éve kiadta a politikai ukászt az ellenzéki pártoknak az összefogásra és ezt megerősítette évértékelő beszédében is. Január elején meg is állapodtak, hogy mind a 106 körzetben lesz előválasztás, amit augusztus közepén kezdenek el. Ezen civilek is indulhatnak de csak feltételekkel, például előre jelezniük kell, hogy melyik párt frakciójába ülnének be.

Az indulóknak pedig egy szűrőn is át kell menniük, alá kell írniuk egy nyilatkozatot amiben igazolják, hogy feddhetetlenek.

Ennek ellenére Gyurcsányék máris megszegték a feltételeket. Azt a Czeglédy Csabát indítják Szombathelyen, akit korábban már adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértésének vétsége miatt, másodfokon 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, most pedig több mint hatmilliárdos költségvetési csalással vádolják.

Az ellenzéki pártok hallgatnak -ezt írja a Magyar Nemzet. A lap rámutat: a Momentum és elnöke hiteltelen, amiért korábban előnyt kovácsolt abból, hogy ellenezte Czeglédyvel való együttműködést, de most nem hallat kritikus hangokat amiért Gyurcsány Ferenc elindítja korábbi ügyvédjét. A Momentum csak annyit írt a Magyar Nemzetnek: nem kívánják kommentálni az ügyet.

Márki-Zay keményen bírálta a DK-t

Márki-Zay Péter, aki maga is bejelentkezett a miniszterelnöki székért – hétfői Facebook videójában keményen bírálta a DK-t.

Márki egy nappal később már azt próbálta bizonygatni, hogy Dobrev Klárát ő soha sem kritizálta. Sietett azt is megjegyezni, hogy három év alatt tíz kampányban valamennyi ellenzéki pártot segítette – ráadásul még útiköltséget sem kért tőlük. Azt ugyan megemlítette, hogy a Medián felmérése szerint Dobrev Klárára még tízből négy ellenzéki sem szavazna. Ez nem sértés, nem kritika, hanem tény - fogalmazott Márki-Zay.

A hódmezővásárhelyi polgármester látszólag arról megfeledkezett amikor tavaly szeptemberben közösségi oldalán arról értekezett, hogy vereségre ítéli magát az ellenzéki koalíció, ha Gyurcsány Ferencet, vagy Dobrev Klárát indítja közös miniszterelnök jelöltként.

Az ellenzéki pártok vezetői az előválasztással kapcsolatban azt mondák: tartják magukat a választói akarathoz és azt fogják támogatni a 2022-es országgyűlési választáson, akiknek az emberek bizalmat szavaznak.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Életmentő kézikönyv szülőknek

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

A november végén megjelenő könyv teljes bevétele a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját segíti. https://gdehu.hit.gemius.pl/hitredir/id=zaqQBKr8d5j6Yqlm89ASGOV1ze.RbQL4gV5yIUAfKhj.y7/fastid=ngumqjseoqaosjbbpkdlokwalzlg/stparam=ubiidsqtio/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://mfb.hu/kik-vagyunk/szent-marton-gyermekmento-szolgalat-s2521?utm_source=hirtv_nyito&utm_medium=PR&utm_campaign=SZM_kezikonyv_2022

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!