2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Éhségmenet: nem ingyen meneteltek a romák?

Kisebbségi önkormányzati vezetők szerint több közmunkás csak azért csatlakozott a szocialisták által szervezett éhségmenethez, mert állást ígértek nekik.

Állásajánlatért cserébe csatlakoztak romák az éhségmenethez Polgáron – így tudják a helyi cigány kisebbségi önkormányzatnál. Állításuk szerint a demonstráció szervezői a közmunkaprogramban magasabb fizetést és csoportvezetői pozíciót ígértek a hozzájuk csatlakozóknak.

A Közmunkás Szakszervezet idei éhségmenete a múlt héten indult el az ország több pontjáról. A „munkát és kenyeret” követelő demonstrálókhoz vasárnap a Hajdú-Bihar megyei Polgárról kilencen csatlakoztak.

„Ezek mind az úgynevezett munkavezető, Rácz Gyula emberei, ezt mindenki tudja Polgáron” – mondta Szita István, a Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, hozzátéve: brigádvezetők, családtagok. „Általában azok az emberek mennek el éhségmenetre, akik igen kerülik a munkát” – fogalmazott.

A közmunkaprogramban Polgáron tavaly kétszázan vettek részt.

„Nem e szerint osztjuk el a brigádvezetőket, meg hogy ki vehet részt” – a város alpolgármestere tagadja, hogy állást kínáltak volna az éhségmenet résztvevőinek. Az MSZP-s Molnár János azt azonban elismerte, hogy pártjához hasonlóan ő is támogatja a megmozdulást: „Én magam is azt mondtam nekik, hogy ha úgy érzitek, menjetek, én támogatlak benneteket – fogalmazott az alpolgármester. – Még azt hiszem, anyagilag is megtámogattam őket.”

Az éhségmenetet szervező szocialista Nyakó István azt mondja: állásajánlatról ő sem tud, a vonulók teljes ellátását viszont biztosítják meleg ebéddel, illetve vacsorával. A költségeket a Munkás Képviselet Alapítvány állja, illetve adakozásból gyűlt össze a szocialista országgyűlési képviselő elmondása szerint.

Az éhségmenetelők jövő hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján érkeznek meg Országház elé.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!