2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Egyszerűbb lesz a listaállítás

Egyszerűbb lesz a listaállítás az őszi önkormányzati választáson a fővárosban – derül ki az Alapjogokért Központ elemzéséből.

Míg ugyanis korábban a fővárosi lista a kerületi kompenzációs listák és az egyéni jelöltek függvénye volt, most csupán 12, nyilvántartásba vett kerületi polgármesterjelöltre van szüksége egy pártnak ahhoz, hogy listát állíthasson. Ezzel együtt csökkent a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások száma is, és az országgyűlési választáshoz hasonlóan most is lehetőség van többes ajánlásra. Az október 12-ére kiírt választásra augusztus 25-étől gyűjthetik a támogatói aláírásokat a jelölőszervezetek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!