2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Belföld

Egyszer már felmentették, most 12 évet kapott

Megismételt eljárásban jogerősen 12 év fegyházbüntetést kapott az a Tolna megyei férfi, akit emberöléssel vádolt az ügyészség. S. Zoltánt egyszer már első fokon felmentették, de a tárgyalást eljárási hiba miatt meg kellett ismételni.

  • Egyszer már felmentették, most 12 évet kapott

A 37 éves büntetlen előéletű vádlott négy éve ölte meg 74 éves cukorbeteg, mozgásában korlátozott szomszédját. A kocsmából hazafelé átmászott a kerítésén, a lakásban fellökte, majd egy baltával agyonverte. A halál közvetlen oka vérzéses traumás sokk volt. A férfi első kihallgatásán beismerte a gyilkosságot, később azonban ezt visszavonta. Sem a nyomozás, sem a bírósági eljárás során nem derült ki tettének oka. Korábban első fokon felmentették, de a másodfok eljárási hiba miatt új tárgyalást rendelt el. Ebben a Szekszárdi Törvényszék 12 év fegyházra ítélte. Az ügyészség ennek helybenhagyását indítványozta.

„A büntetés középmértéke – ahogy, az, az ítéletben helyesen szerepel – 15 év. A kiszabott szabadságvesztés eltúlzottnak semmiképpen nem tekinthető, hiszen ennél a középmértéknél enyhébb, 12 évet szabott ki az első fokú bíróság. Ennek az enyhítésére nem látok indokot” – így Pécsi Fellebbviteli Főügyészség ügyésze, Fekete Tünde.

Az ítélőtábla egyetértett az ügyészséggel.

„Az első fokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés büntetés arányban áll a vádlott által elkövetett cselekmény tárgyi súlyával. Igazodik a vádlott személyében felismerhető társadalomra veszélyességhez. Ezért szükséges és egyben indokolt is ennek a súlyos büntetésnek az alkalmazása, ezért annak enyhítésére a másodfokú bíróság nem látott lehetőséget” – ismertette a döntést a Pécsi Ítélőtábla tanácsvezető bírója, Tóth Sándor.

A nyomozás során felmerült több mint 17 millió forint bűnügyi költséget a vádlottnak kell kifizetnie. Négy éve van előzetes letartóztatásban, így jó magaviselet esetén akár 4 év múlva szabadulhat

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!