2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Egyre többen vállalnak nagyobb családot

Egyre többen vállalnak egynél több gyermeket a Nagycsaládosok Országos Egyesülete szerint. A NOE elnöke évzáró ünnepségükön beszélt arról, hogy a kormány intézkedései már statisztikailag kimutathatóan ösztönzik a családbővítést. A szociális államtitkár szerint a családi adókedvezmény kiterjesztése és a gyed extra bevezetése miatt 2014 a családok éve lesz.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete idén az Erkel Színházban rendezte meg évzáró ünnepségét. A vendégeket a Magyar Állami Operaház főigazgatója köszöntötte. „Egy olyan gálával készültünk, amelyben az Operaház művészei közül csupa édesanya és édesapa lép föl” – mondta Ókovács Szilveszter.

A nagycsaládosokat év közben is támogatja az Operaház. Ez már a második évad, hogy a főpróbákon jelképes áron vehetnek részt a NOE tagjai. „Azért kétezren vagyunk itt, mert ekkora a befogadóképessége az Erkel Színháznak, de két hét alatt, gyakorlatilag a regisztráció alatt elfogytak a jegyek, tehát óriási volt az érdeklődés” – számolt be Székely Hajnalka, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

A NOE elnöke szerint a kormány családtámogatási intézkedéseinek hatására egyre többen vállalnak nagyobb családot. „Ha harmadik gyermeket vállal egy család, akkor gyakorlatilag az adókedvezménnyel, az emelt családi pótlékkal a létminimuma megvan a gyermeknek, sőt ennél több is a mi számításaink szerint. Ez bátorítja a fiatal családokat arra, hogy az első gyermek után lépjenek tovább, és második, harmadik, vagy akár több gyermeket is vállaljanak” – vélekedett Székely Hajnalka.

A szociális államtitkár szerint 2014 a családok éve lesz. „A jövő év ebben azért lesz kiemelkedő, mert elérjük azokat a családokat is, akik munkahellyel rendelkeznek, akiknek van munkából szerzett jövedelmük, de az sajnos alacsony, a családi adókedvezmény kiterjesztésével viszont, ami most járulékkedvezményt is jelent, már ezeket a családokat is elérjük” – fogalmazott Soltész Miklós. Az államtitkár hangsúlyozta, a családi adókedvezmény kiterjesztése és a gyed extra több százezer család anyagi helyzetén javít.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

Szánthó Miklós: Mi vagyunk a wokebusters + videó

A CPAC Hungary célja nem kisebb, minthogy megszervezzük az antiglobalista erők globális koalícióját - jelentette ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a Konzervatív Politikai Akció Konferencia csütörtöki nyitónapján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!