2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Belföld

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozásokat. A hatóságok a hétvégén csaknem kétezer esetben intézkedtek a szabálytalankodókkal szemben. A fővárosban is egyre többször látni csoportokba verődött embereket. Pedig éppen a tumultus elkerülése érdekében tartanak zárva a játszóterek, hétvégén a nagyobb parkok is. Hogy a gyerekek mégse maradjanak játék nélkül, egy budapesti szálloda megnyitotta magán játszóterét az érdeklődők előtt, persze a szabályok szigorú betartásával.

  • Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozást

Lazul a fegyelem a lakosság körében, egyre többen szegik meg a korlátozásokat országszerte. A hatóságok minden eddiginél több alkalommal, mintegy 1905 esetben intézkedtek a szabályszegőkkel szemben. Erről beszélt az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a testület vasárnapi tájékoztatóján. Lakatos Tibor hangsúlyozta: fontos, hogy betartsuk a korlátozásokat.

Újra megtelnek a közparkok

A fővárosban harmadik hete zárták le hétvégére a legforgalmasabb közparkokat. Erre kormányrendelet ad lehetőséget a településvezetőknek. Budapesten nem lehet bemenni a Margitszigetre, az Óbudai-szigetre és a Római-partra sem, így egyre népszerűbbek a korábban kevésbé közkedvelt helyszínek.

Óbudán a parkokban gyűlnek össze a szabadba vágyók.

Már sokan mennek az olyan helyszínekre is, ahol korábban szinte alig jártak, és újra megtelnek azok a közparkok is, amelyek a koronavírus elterjedése előtt is tömegeket vonzottak.

Egyes játszótereket megnyitottak

Országszerte lezárták az önkormányzatok a játszótereket is, ennek a budapesti szállodának a magánjátszóterén mégis vannak családok. A tulajdonos ugyanis úgy döntött, hogy a szabályok betartásával megnyitja azt a kisgyermekes családok előtt.

Miután az index.hu-n megjelent, hogy a játszóteret ki lehet bérelni, tömegesen jelentkeztek a gyermekes családok. Az eszközöket használat előtt és után is fertőtlenítik és ide is érvényesek az általános szabályok, vagyis csak egy háztartásban élők tartózkodhatnak egy időben a helyszínen.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felcsúton is kikapott a Paks

Felcsúton is kikapott a Paks

A negyedik és a dobogóért küzdő Puskás Akadémia 5-0-ra legyőzte a második helyen álló vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első szombati mérkőzésén.
Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A napokban ismét kaphattak a magyar ügyfelek gyanús, látszólag a Telekom nevében írt e-mailt, amiben fiókjuk frissítésére kérik a felhasználókat. A szolgáltató szerint ezeknek a leveleknek semmiképpen sem szabad bedőlni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Már a hajós forgalmat is ritkítaná a főpolgármester + videó

Tízezer hajós és még ennél is több turizmusban dolgozó megélhetése kerülne veszélybe, ha Karácsony Gergely kitiltja a hajók nagy részét a Dunáról. A Duna-parti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a jövő évtől tiltanák ki a hajókat a legtöbb kikötőből. A 24 kikötő több mint felét pedig megszüntetnék.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!