2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Egyre több intézkedés lehetetleníti el a fővárosban közlekedő autósokat

Még idén két terézvárosi utcából is kitiltják az autósokat - hangzott el a Párbeszéd vasárnapi rendezvényén. A VI. kerület alpolgármestere arról beszélt, hogy szinte az összes kerületi utca áttervezése folyamatban van. De nem ez az egyetlen baloldali városvezetés, amelyik a zöldítés jegyében ellehetetleníti az autósokat. Többen a parkolást korlátozzák, Karácsony Gergely pedig ismét lezárta a pesti alsó rakpartot.

  • Egyre több intézkedés lehetetleníti el a fővárosban közlekedő autósokat

A főpolgármester annak ellenére folytatja az autóforgalom korlátozását, hogy a gyalogos és kerékpáros kihasználtság csekély az érintett szakaszon, az autóval közlekedőknek viszont menekülőutat jelentene a rakpart a belváros elkerülésére.

De nem ez az egyetlen olyan intézkedése a főpolgármesternek, amivel megnehezíti az autósok életét. Még a járványhelyzet idején döntött úgy, hogy több pesti főútvonalon is egy sávra szűkíti az autós forgalmat. Bár akkor ideiglenes biciklisávokról beszélt, mostanra azok már véglegessé váltak. Legutóbb pedig azt jelentette be, hogy a 3-as metró pótlásához kialakított buszsávokat sem kapják vissza az autósok, ugyanis azokat is kerékpársávvá alakítja.

Arról sincs még végleges döntés, hogy az autósokat valaha visszaengedik-e a jelenleg még felújítás alatt álló Lánchídra. De Karácsony már a Nyugati téri felüljárót is ledózerolná.

Az autósok üldözését több baloldali vezetésű kerület is folytatja. Terézvárosban például a tervek szerint még idén több utcából is kitiltják a gépjárművezetőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!