A minőségi közétkeztetést elősegítő tájékoztató füzetet mutattak be Budapesten. A kormány a közétkeztetés javítása érdekében az elmúlt években több programot indított el: iskolatej, iskolagyümölcs és reformmenza programok keretében ösztönzik a gyermekeket az egészséges étkezésre.
Az elmúlt években több lépcsőben alakult át a közétkeztetésnek a rendszere, hiszen egyre több friss gyümölcs, egyre több tejtermék kerül a gyermekeknek az asztalára, akár a reformmenza keretében, akár az iskolagyümölcs program keretében, akár az iskolatej program keretében. Az iskolagyümölcs- iskolatej programban körülbelül félmillió gyermek kap tejet, tejterméket, friss gyümölcsöt, friss zöldséget, így most már a diákok döntő többségéhez naponta eljut a zöldség és a gyümölcs
– nyilatkozta Híradónknak Rétvári Bence.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a közétkeztetési programra fordított keretösszeg a korábbi 30 milliárd forintról 2020-ig 82 milliárd forintra emelkedik. Mint mondta, a gyermekekre főző konyhák háromnegyedében nincs mesterséges alapanyag, így egészségesebb ételeket kaphatnak a menzákon az iskolások, tovább növelve a közétkeztetés minőségét.
Hír TV