2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Egyre több fiatal fertőződik meg koronavírussal

Nő a 40 év alattiak aránya a koronavírus fertőzöttek között - ez derült ki a Semmelweis Egyetem által végzett elemzésből. A vizsgálat rámutat arra, hogy júliusban a Magyarországon regisztrált fertőzöttek 44 százaléka a 40 év alatti korosztályból került ki. Az esetek jelentős része pedig külföldi utazáshoz volt köthető. A fiatalabbak jellemzően könnyebben átesnek a fertőzésen és bár az ő szervezetüket is megviseli a vírus, ritkábban van szükségük kórházi ellátásra.

  • Egyre több fiatal fertőződik meg koronavírussal

Egyre nő a negyven év felettiek aránya a koronavírus-fertőzöttek között – ez derült ki a Semmelweis Egyetem által végzett elemzésből.

Az országos adatokat vizsgálva rámutattak: júliusban a Magyarországon regisztrált fertőzöttek 44 százaléka a negyven év alatti korosztályból került ki. Az esetek jelentős része pedig köthető volt valamilyen külföldi utazáshoz.

A fiatal betegek számának növekedése mellett enyhe mértékben emelkedik a koronavírus örökítőanyag mennyisége a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ. Mint írták: a nemzetközi tapasztalatok szerint a szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

Napról-napra egyre több a fertőzött, ezért kiemelten fontos az eddig meghozott járványügyi szabályok betartása – erről beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a Semmelweis Egyetem rektora. Merkely Béla hangsúlyozta: az eddigi eseteknél ki lehetett mutatni, ki honnan kapta el a vírust, mostanra ez azonban már visszakövethetetlen.

Merkely Béla hozzátette: az egyetemek továbbra is működtetik az úgynevezett őrszem funkciót, melynek lényege, hogy szorosan nyomon kövessek a betegek számát és a járvány terjedését.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!