2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Ottó

Következik:

Csinibaba 20:05

Belföld

Egyre több bizonyíték van Magyar Péter külföldi politikai kapcsolataira

Egyre több közvetlen, vagy közvetett információ utal arra, hogy Magyar Péter közéleti szerepvállalása mögött külföldi, elsősorban amerikai érdekcsoportok állhatnak. Az előző választásokon rendre csődöt mondott baloldali pártok és politikusok után Varga Judit volt igazságügyi miniszter exférjét szemelhették ki a globalista körök arra, hogy az elégedetlen ellenzéki szimpatizánsokat összefogva háborúpárti irányba tolja Magyarországot.

  • Egyre több bizonyíték van Magyar Péter külföldi politikai kapcsolataira

Nézzük, milyen tények, illetve nyilatkozatok és sajtóhírek igazolják, hogy Magyar Pétert a globalista erők támogathatják azzal a céllal, hogy a békepárti Orbán-kormány pozícióját meggyengítsék, nyomást gyakoroljanak rá, a nyugati háborús tervek elfogadtatásáért.

A fentiekre vonatkozó egyik közvetlen bizonyítékra hétfőn derült fény, ugyanis Magyar Péter barátnője a Blikknek adott interjúban elszólta magát, majd a megjelenés után az újdonsült politikus kérésére kivágtak a szombati tüntetésen készült videóból egy önleleplező mondatot. Vogel Evelin, Magyar barátnője ebben úgy fogalmazott: „Segített egyébként egy szuper grafikus csapat, akik félig magyarok egyébként és félig külföldiek.” Nyilván nem véletlenül vágatta ki Magyar az ominózus mondatot, egyelőre minden áron titkolni akarják, hogy külföldről is támogatják őket.

Egyelőre nem tudni, pontosan milyen külföldiek segítették Magyarékat a szervezésben, az azonban biztos, hogy Láng Balázs, az MSZP régi kommunikációs guruja ott volt a backstage-ben. Azt pedig nem vágták ki a Blikk imázsvideójából, ahogyan Magyarral ölelgetik egymást.

Lángról azt érdemes tudni, hogy régóta segíti a dollárbaloldalt: 2006–2008 között, hazánk súlyos eladósodása idején az Államadósság Kezelő Központ kommunikációs és PR-igazgatója, 2007-ben a Gyurcsány-kormány – soha meg nem épült – kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatója volt. 2017–2018 között másfél éven keresztül a Hír TV szerkesztője (amely ekkor még Simicska érdekeltségébe tartozott). Itt együtt dolgozott Magyar testvérével, Magyar Mártonnal.

A kampány után kiköltözött Londonba és közel négy évig szabadúszó újságíróként és kommunikációs szakemberként dolgozott, de továbbra is részt vett kampányokban. Létrehozta az „Angliai Magyarok a 2022-es kormányváltásért” nevű Facebook-csoportot és egy saját weboldaluk is volt diasporaaid.co.uk néven. Tehát a dollárbaloldal érdekében mozgósított külföldön.

Ilyen előzmények után kötött ki Magyar Péter mellett a Kossuth téren, ahogy fogalmazott: „Hazajöttem, és hoztam magammal a fél világot…”. Kérdés, hogy kikre gondolt pontosan, és hogy Lángnak van-e köze a Vogel Evelin által kikotyogott külföldiekhez.

A szombati tüntetésen egyébként ugyanazok a technikai eszközök voltak láthatók, amelyeket a Soros György által pénzelt dollárbaloldal 2022-es tüntetésein használtak. 

A költségekről nem közöltek adatokat, de a Magyar Nemzet információi és a korábbi hasonló események nyilvánosságra hozott kiadásai alapján megbecsülhető a ráfordítás összege. Megközelítőleg 121 millió forintba kerülhetett Magyar Péter múlt hétvégi tüntetése a szervezőknek, de hogy ők pontosan kik, azt egyelőre nem lehet tudni. 

Az teljesen valószerűtlen, hogy Magyar a saját zsebéből fizette volna ki a rendezvényt, ráadásul március 15-én már volt egy hasonló tömegdemonstrációjuk, szintén közel százmilliós becsült költségösszeggel. Magyar a Tények beszámolója szerint akkor azt mondta, részben a saját pénzéből, részben önkéntes felajánlásokból valósult meg a rendezvény, s hozzátette azt is: „kisemberek adták össze” a summát. Ezek után nehéz elképzelni, hogy ismét önkéntes felajánlásokból állt volna össze 120 millió forint a múlt szombati tüntetésre. 

A baloldalon a mikroadományokról szóló mesével már felsültek, hiszen a 2022-es választások után kiderült, hogy a választási kampányra érkezett bő hárommilliárd forintnak megfelelő dollár döntő része Soros Györgytől származott.

Az is figyelemre méltó, hogy ugyanazok az üzenetek, szlogenek és jól láthatóan ugyanazok a szereplők jelennek meg Magyar Péter körül, akik és amelyek korábban a baloldal 2022-es  miniszterelnök-jelöltje mellett is felbukkantak, illetve azóta több balliberális projektben részt vettek.  Közéjük tartoznak olyan celeb színészek, mint Nagy Ervin, valamint a „noÁr” elnevezésű mozgalom vezetője, Molnár Áron, vagy éppen a diáktüntetések hangadója, Pankotai Lili. De az ügyvédjét is a baloldalról választotta ki Magyar Péter, méghozzá a korábbi MSZP–SZDSZ-kormány igazságügyi miniszterét, Bárándy Pétert.

Kérdés tehát továbbra is, hogy kik és milyen céllal finanszírozták Magyar Péter két nagyszabású demonstrációját.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Balogh Zoltán / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!