2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Egyre több a kóbor kutya a kutyachip miatt

Szinte mindennap be kell oltatni valakit veszettség ellen Hajdúhadházon. A Hajdú-Bihar megyei településen körülbelül 700 kóbor kutyát számoltak össze, de már a megyeszékhelyen is megnőtt a gazdátlan ebek száma. A januártól kötelező kutyachip ára és a lehetséges büntetések miatt ugyanis egyre többen válnak meg kutyájuktól.

A környéken élők azt mondják, nincs pénzük az oltásokra, és a januártól kötelező chipre sem. A büntetés miatti félelemből sokan teszik utcára a kutyájukat. Hiába gyűjti be mindennap a mezőőr a kóbor ebeket, jelenleg több száz gazdátlan állat van Hajdúhadházon.

„A városnak vannak még olyan külső területei, ahol napi szinten problémát jelentenek a kóbor kutyák. Azt lehet mondani, hogy egy olyan 600-700 kóbor kutyával még lehet számolni településünkön” – mondta Hajdúhadház polgármestere.


A bánki gyepmesteri telepen jelenleg 30 kutyát tartanak. Ide hozzák Debrecenből is a kóbor ebeket. „Az elmúlt évben 448 kutya került a gyepmesteri telepre, ez évben már 350-nél tartunk, tehát úgy gondolom, hogy a chip miatt lényegesen megnőtt a kóbor kutyák száma” – mondta a Debreceni Közterület-felügyelet osztályvezetője.

Aki utcára teszi a kutyáját, szabálysértést követ el. A tulajdonost azonban szinte lehetetlen azonosítani. Éppen a chip hiánya miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!