2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Belföld

Egyre nehezebben gazdálkodják ki

A stagnáló forgalom miatt egyre nehezebben tudják kigazdálkodni a szórakozóhelyek és szállodák a jogdíjakat. Az idei tarifákat a szerzői jogvédő iroda most tette közzé.

A hotelek éttermeiben például naponta csaknem 1500 forintba kerül a gépzene-szolgáltatás, a szobákban lévő kábeltévé után pedig 1099 forintot kell fizetni. Az összegeket az országos átlagos kihasználtság alapján számolják ki, de a szállodások szerint igazságosabb volna, ha az adott szálloda kihasználtsága alapján szabnák meg a tarifákat. A törvény szerint a művek előállításának költségeit azoknak kell kifizetni, akik a felhasználással jövedelemhez jutnak. A Magyar Szerzői Jogvédő Iroda bevétele 2011-ben 9,5 milliárd forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!