2019. október 20.,
vasárnap, Vendel napja

Egyre nehezebb a trafikosoknak

Hír TV

2018. december 14., péntek 12:04, frissítve: péntek 13:14

Üdvözlik a trafikosok, hogy a kormány elhalasztotta az egységes cigaretta-csomagolás bevezetését. A rendelet erről ma jelent meg.

A dohánykiskereskedők azt írják közleményükben, bár az 5 évvel ezelőtti átszervezés óta stabilan működnek, az egyre szigorodó szabályozás miatt nincs könnyű helyzetben a mintegy 18 000 embernek munkát adó szektor. A dohánytermékek egységes csomagolását eredetileg jövő májustól vezették volna be, ezt halasztotta most el a kormány 2021 végére.

Örömmel fogadtuk a hírt, hogy az általunk képviselt állásponttal megegyező kormányzati álláspont született. Úgy gondoljuk, hogy a hosszabb bevezetési határidővel új esélyt kapott a magyar trafikos szakma, hogy alkalmazkodjon a dohánypiaci trendekhez és a szabályozási keretekhez. A jogalkotó érdemben mérlegelte a lehetséges negatív következményeket és ezeknek hatását és a bevezetés időpontját ezért későbbi időre tolta ki, ezáltal lehetőséget adva a kiskereskedőknek a felkészülésre – mondta a HírTV-nek Lengyel Antal, a Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetségének elnöke.