2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

Egyre keményebb az ellenzéki belharc Zuglóban + videó

Már a Momentum európai parlamenti képviselője is beszállt a zuglói ellenzéki polgármesterjelöltek harcába. Donáth Anna azt írta közösségi oldalán: egyetért Hadházy Ákossal, aki a jelenlegi szocialista városvezetőt, Horváth Csabát támadta. A Momentum már korábban jelezte, hogy saját jelöltet indít a kerületben. Közben a DK megállapodott az MSZP-vel és a Párbeszéddel, hogy támogatja a hivatalban lévő polgármestereket. Így Zugló MSZP-s városvezetőjét, Horváth Csabát is.

  • Egyre keményebb az ellenzéki belharc Zuglóban + videó

"Nincs is mit hozzáfűznöm" - ezekkel a szavakkal szállt be a zuglói ellenzéki harcba közösségi oldalán a Momentum EP-képviselője. Donáth Anna Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő posztjára reagálva azt írta: tökéletesen egyetért vele.

Hadházy már korábban jelezte ugyanis: a baloldali polgármesterjelölti harcban a momentumos Rózsa Andrást támogatja. Terjedelmes posztjában most a baloldali közvélemény-kutató Zavecz Resarch felmérését is kifigurázta, amely szerint a jelenlegi szocialista polgármester Horváth Csaba esélyesebb a polgármesteri székre. A pozícióharcban jelenleg ellenzéki káosz uralkodik zuglóban.

A Demokratikus Koalíció biztosan nem fog semmilyen akadályt gördíteni hogy egy regnáló polgármester újraindulhasson Zuglóban.

Horváth Csaba már hetekkel ezelőtt azt hangoztatta, hogy élvezi a DK bizalmát. Sőt, néhány napja a párt jelezte is, hogy az önkormányzati választásra megállapodott az MSZP-vel és a Párbeszéddel. Ekkor derült ki az is, hogy Gyurcsányék Karácsony Gergely főpolgármesteri indulását is támogatják. A Momentum azonban egyelőre kimaradt a megállapodásból. Zuglóban sincs egység.

"Ha körbenézünk itt, akkor azt látjuk, hogy Zugló is rossz kezekben van" - ezek pedig már Gelencsér Ferenc szavai a kerületben uralkodó állapotokról.

A Momentum elnöke nemrégiben jelezte: szembemennek a szocialista polgármesterrel - így most már a DK-val is - és Rózsa András személyében saját jelöltet indítanak a kerületben.

Horváth Csaba válaszul nekiesett a Momentumnak:

jelöltjüket azzal támadta, hogy alpolgármesterként többször képtelen volt elvégezni feladatát.

 

Most létrejött egy olyan megállapodás, amivel az önkormányzati választáson végleg megszabadulhatunk a múlt árnyaitól - közölte Hadházy Ákos. Horváth Csabának ezekre a szavakra is volt válasza.

Nekünk zuglóiaknak fontosabb lenne, hogy végre a képviselő úr másfél év után olyan ügyekért emelje fel a hangját adott esetben a parlamentben, ahova ő azt mondta, hogy nem szeretne bejárni - támadta Hadházyt Horváth Csaba.

Annak ellenére, hogy Zuglóban hétről hétre terebélyesedik az ellenzéki belharc, a Momentum folyamatosan azt hangoztatja, hogy baloldali megállapodásra van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!