2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sajdik

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Egyre jobban összenő, ami összetartozik – Magyar Péter kokettál az Action for Democracy-val

Magyar Péter meglebegtette, új egyesülete külföldről is elfogad majd támogatást Ismét gurulnak majd a dollárok?, kérdezte cikk bevezetőjében a Mandiner újságírója.

  • Egyre jobban összenő, ami összetartozik – Magyar Péter kokettál az Action for Democracy-val

A HVG-nek adott interjút Magyar Péter, amelyben többek között szóba került, hogy miből tervezi majd finanszírozni azt az általa létrehozni kívánt politikai alakulatot, amellyel megdöntené a Fidesz-kormányt. A portálon felidézik, hogy Magyar nemrég a Válasz Online-nak nyilatkozva úgy fogalmazott: „Az egyesületen keresztül lehet támogatni kis és nagy embereknek az egyesület célját, és lesz a párt, amit a szigorú pártfinanszírozási szabályok szerint lehet majd támogatni magánszemélyeknek.” 

Magyar Péter a podcastban nem zárta ki, hogy az egyesületén keresztül elfogad a jövőben külföldi pénzeket, sőt,

kifejezetten utalt arra, hogy mivel a hatályos jogszabályok szerint a leendő pártja nem fogadhat el sem cégektől, sem külföldről donációkat, így az egyesülethez várják a támogatásokat. Magyar szó szerint így fogalmazott: „A Fidesz létrehozott egy olyan jogszabályi környezetet, hogy szinte ne lehessen pártokat jogszerűen finanszírozni, ezeket mi be fogjuk tartani, nem fogunk elfogadni külföldről, meg céges finanszírozásokat a pártnál, de az egyesületnél más szabályok vannak, oda várjuk majd a támogatást. 

A szerkesztőségünkhöz eljutott információk szerint Korányi Dávid köre, illetve az Action for Democracy már megkezdte a kapcsolatfelvételt Magyarékkal, így nem kizárt, hogy hamarosan ismét elkezdenek gurulni azok a bizonyos dollárok.

Forrás: Mandiner

Fotó: Földházi Árpád / Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Robbanás történt Tapolcán

Robbanás történt Tapolcán

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, szakemberek vizsgálják az épület statikai állapotát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!