2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Egyre jobban borul az ellenzéki egység a fővárosban

Egyre kaotikusabb a helyzet az ellenzéki oldalon a fővárosban. Még mindig nem sikerült mindenhol megegyezni a jelöltekről. Például Ferencvárosban előválasztást szeretnének, de még erről sincs döntés. Közben egyre többen gondolják úgy, hogy szívesen beülnének Tarlós István székébe. Legutóbb a botrányhős Berki Krisztián jelentette be, hogy indul a főpolgármesteri címért.

"A lényeg az hogy létrejött a budapesti összellenzéki megállapodás amelynek értelmében Budapest mind a 23 kerületében egy kihívója lesz a Fidesz jelöltjének."

- mondta Karácsony Gergely. 

Már egy órával a főpolgármester-jelölt bejelentése után kiderült, hogy mégsem tudott megállapodni az ellenzék fővárosban. Az ötödik kerületben például az ötpárti ellenzéki jelöltre ráindul egy Jobbikos is. Sőt ott szeretne városvezető lenni a Liberális Szabadai Viktor is.

A legnagyobb dilemmát azonban Ferencváros okozza, ott ugyanis nem tudtak megegyezni az összellenzéki jelöltről, így előválasztás szeretnének a kerületben, ám erről sem született még megállapodás.

Az ellenzéki pártok közül az MSZP és a Momentum Jancsó Andreát indítaná polgármesternek, de a független Baranyi Krisztina is el kíván indulni a pozícióért, akit a helyi LMP, illetve Puzsér Róbert csapata is támogat. 

A Kétfarkú Kutya Párt is Baranyit támogatja. A viccpárt elnöke szerint a szocialisták azért nem őt szeretnék, mert korábban még az Együtt politikusaként Baranyi Krisztina hozta nyilvánosságra a kerületi parkolási botrányt – ami a szocialistákat is érintette.

Én személy szerint úgy látom, hogy a Krisztának vicces módon az az egyetlen legnagyobb bűne, hogy ugye ráborította a parkolási maffiát a helyi MSZP-re és emiatt ő egy elfogadhatatlan jelölt lett az ellenzéknek. Ő keresett meg minket egyébként és akkor mi meg mondtuk, hogy megpróbálunk neki segíteni.

- fogalmazott Kovács Gergely, az MKKP elnöke.

Fekete nadrágban, fehér ingben sétált ki a medencéből a botrányhős Berki Krisztián, levette a napszemüvegét majd meglepő bejelentést tett. Az egykori focista és celeb közösségi oldalán jelentette be, hogy ősszel ő is pályázik Tarlós István székére. Berki azt írta a videóhoz, hogy az amit ellenzéki oldalon lát, a testnevelésből felmentettek társaságának kapálózását, az nem vezet sehova.

Puzsér Róbert és Berki Krisztián szellemi képességei között fényévek vannak. Nem hiába támogattuk mi Puzsér Róbertet. Egyébként Berki Krisztiántól nem jött megkeresés, ha jön akkor válaszolni fogunk.

- jelentette ki Gál József, az LMP fővárosi képviselője. 

Ezt már az LMP fővárosi képviselője mondta híradónknak. Gál József szerint Berki csak magát sztárolja.

A Mi Hazánk mozgalom szerint ők nem állnak be a Kétfarkú Kutyapárt, Puzsér Róbert vagy Berki Krisztián után a sorba.

Budapesten most már tényleg azt látjuk, hogy bohózattá alakul, nem Budapest érdekeiről szól, a vita, nem arról szól, hogy kinek milyen koncepciói, elképzelései vannak, hanem tényleg egy bohózattá alakul, még várom egyébként még Fekete Pákót és hozzá hasonló jelölteket Budapesten, mi ahogy mondtam ebben nem szeretnénk részt venni.

- fogalmazott Toroczkai László, a Mi hazánk mozgalom elnöke. 

A Mi Hazánk Mozgalom elnöksége végül úgy döntött, hogy mégsem indítanak Főpolgármester-jelöltet Budapesten.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!