2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 23:30

Belföld

Egyre gyakoribbak lesznek a szélsőséges időjárási körülmények

Az elmúlt hetek extrém időjárása miatt milliárdos nagyságrendű károkra számítanak a biztosítók. Az idei nyári viharokkal kapcsolatos kárbejelentések, várhatóan meghaladják majd a 16 ezret.

  • Egyre gyakoribbak lesznek a szélsőséges időjárási körülmények

A globális felmelegedéssel gyakoribbá válnak a szélsőséges időjárási körülmények. Juhász Árpád geológus szerint ráadásul egyre kiszámíthatatlanabb a meteorológia.

"A rövidebb időre szóló előrejelzések is nagyon sokszor csődöt mondanak. Egyszerűen azért, mert annyira bonyolult rendszer a légkör, amelyekben nagyon hosszú időre nem lehet látni a folyamatokat" - mondta a geológus.

Az idei nyári viharokkal kapcsolatos kárbejelentések várhatóan meghaladják a 16 ezret, kárértékük pedig a kétmilliárd forintot. Közben megtörténtek az első kifizetések is a hétvégi viharkárok után. Szekeres Csaba biztosítási tanácsadó ugyanakkor hozzátette azt is, vannak olyan esetek, ahol felülvizsgálják a bejelentést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!