2021. január 22.,
péntek, Vince, Artúr napja

Egyre gátlástalanabbul fenyegetőzik a Gyurcsány vezette baloldal

Magyar Nemzet

2021. január 9., szombat 13:24

Újabb interjúban tette egyértelművé Gyurcsány Ferenc jogszociológusa, hogy győzelme esetén a baloldal törvénytelen módon is kész lebontani az alaptörvényt és az intézményrendszert. A DK elnökéhez hasonlóan Fleck Zoltán is nyíltan megfenyegette a jelenlegi közigazgatásban dolgozókat – teszi mindezt a jogállamiság, az európaiság nevében. Fleck leplezetlenül beszélt arról is, hogy a baloldal Brüsszeltől vár segítséget ahhoz, hogy hatalomra jusson - írja a Magyar Nemzet.

Miközben álszent módon a jogállamiságért aggódik és európaiságot emleget, a baloldal immár nyíltan beszél arról, hogy

győzelme esetén felrúgná a demokratikus normákat, a jogot semmibe véve bontaná le az alaptörvényt, illetve az intézményrendszert, lényegében pedig bosszút állna a háromszor is kétharmados felhatalmazást szerző Orbán-kormányon.

A vállaltan gyurcsányista Fleck Zoltán most éppen a Hírklikknek adott interjújában erősítette meg mindezt. Paradox módon teszi ezt úgy, hogy ő maga jogász, szociológus, egyetemi tanár, nem utolsó sorban pedig – minő meglepetés – a Soros Györgyhöz köthető Eötvös Károly Intézet igazgatója. – Azonnal el kell kezdeni az alaptörvény és az intézményrendszer lebontását, ez azonban nem megy néhány hónap alatt, ellenkezőleg: egy hosszú folyamat, miközben kormányozni kell. Kormányozni úgy, hogy a legfőbb ügyész például ott fog ülni a helyén, mert ahhoz egy nagy átalakítást kell véghez vinni, hogy ne így legyen, és a Fidesz alkotmánybírói is ott fognak ülni a helyükön. Nem tudjuk, hogy ők vajon, egy elvesztett választás után, a pártmegbízatásuknak megfelelően működnek-e tovább, vagy esetleg váltanak-e? Ez attól is függ persze, hogy mennyire és hogyan veszít a Fidesz – közölte Fleck Zoltán. Hozzátette:

ha a Fidesz „összeomlik, az egy jó helyzet, mert akkor az általa fenntartott struktúra könnyebben megváltoztatható, és nem fogja akadályozni ellenzéki pozícióból a kormányzást”.

Bosszúra éhesen

De Fleck Zoltán nem rejtette véka alá, hogy „demokratákhoz” méltóan leszámolnának a jelenlegi közigazgatással is.

Különböző pozíciókról és különböző emberekről van szó, többen persze azért is védik a helyzetüket, mert ha tíz év alatt eltussoltak ügyeket, vagy részt vettek olyan akciókban, amelyek, ha nyilvánosságra kerülnének minimum a szakmai karrierjükbe kerülne – de még az ennél súlyosabb következmények is elképzelhetőek

– fenyegetőzött nyíltan a jogász.

A jól ismert balliberális gőggel Fleck úgy folytatta, „emellett az is elég egyértelmű, hogy ezeknek a kádereknek egy része nem biztos, hogy alkalmas a normális szakmai működésre. Egyszerűbben fogalmazva: a diktatúrákban nem a szakmai kvalitások a legmeghatározóbbak. Ha például ránéz egy ombudsmani jelentésre, fényképeket talál benne, és rögtön rájön, hogy miről beszélek. Azt akarom tehát mondani, hogy ha semlegessé válna, vagy netán átfordulna ez a személyzet, akkor sem biztos, hogy alkalmas lenne, vagy durvábban kifejezve: nagy részük szakmailag alkalmatlan a feladatára”.

A baloldal Brüsszeli segítséggel buktatna kormányt

Fleck Zoltán leplezetlenül beszélt arról is, hogy a baloldal Brüsszeli segítséggel ragadná magához a hatalmat. Mivel szerinte „az uniós intézmények és képviselők meglehetősen kevés információval rendelkeznek, ha nem kapnak Magyarországról segítséget”, az ellenzéki pártoknak „muszáj tehát az európai képviselőknek és a mögöttük álló szakértőknek segíteni azt a folyamatot, amely feltárja az itteni sajátosságokat, az úgynevezett magyar utakat, a magyar szereplők beágyazottságát a NER-be”.

Olyan információs rendszer kialakításáról beszélek, amelyben az már nem működhet tovább, hogy ideküldenek külföldi szakértőket, akik majd megkérdeznek néhány embert. Nem, folyamatosan kell információkat szolgáltatni a magyar állam működéséről, hogy legalább ily módon is átláthatóvá váljanak a folyamatok

– jelentette ki.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Nemzet