2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 1.

Következik:

CPAC Magyarország 2024 04:00

Belföld

Egyre élesebb a harc a főpolgármester-jelöltek között + videó

Szentkirályi Alexandra, Vitézy Dávid és Karácsony Gergely is megszólalt a főpolgármester-jelöltségi választás előzetes időszakában.

  • Egyre élesebb a harc a főpolgármester-jelöltek között + videó

Szentkirályi Alexandra, főpolgármester-jelölt, Fidesz-KDNP: "Ugródeszkának akarta használni a fővárosiakat ahhoz, hogy miniszterelnökké válhasson."

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely már sokszor cserben hagyta a budapestieket.

Éppen ezért egy levelet is küldött a főpolgármesternek amelyben felszólítja, hogy ne induljon 2026-ban a miniszterelnöki székért.

Karácsony Gergely közben Rákosrendezővel van elfoglalva. A főpolgármester a Facebookon jelentette be, hogy elindítja a második budapesti Lakógyűlést, amelyben a tervezett beruházásról kéri ki a fővárosiak véleményét.

Karácsony Gergely, főpolgármester: "A második budapesti lakógyűlésen összesen négy kérdésben kérjük a budapesti lakosok véleményét, ebből három kérdé a legaktuálisabb és hosszútávon talán a legfontosabb kérdésről, a Rákosrendező beépítéséről szól."

A lakógyűléssel nem más mint közpénzen való kampányolás - ezt a véleményét Vitézy Dávid, az LMP és több civil szervezet által támogatott főpolgármester-jelölt a Napi Aktuális című műsorunkban fejtette ki.

Vitézy Dávid, főpolgármester-jelölt: "Most ez a kérdőívezés, amit a főpolgármester csinál, én nem fogom azt mondani, hogy ha van egy olyan kérdés amit ő föltesz és az szakmailag helyes, akkor én is azt fogom mondani nyilván hogy a maxi-dubajnak a mai koncepciójával nem értek egyet, de egyébként az, hogy ő ezt egy közpénzből való kampányolásra használja föl, azt nem tartom korrektnek."

Június 9-én lesz a következő önkormányzati választás, amelyben most öt főpolgármester-jelölt van versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!