2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Egynapos sebészetet adtak át

Új, egynapos sebészeti részleget adtak át az orosházi kórházban. A több tízmillió forintból kialakított kórtermeket modern betegágyakkal és mosdókkal szerelték fel. A szeptembertől induló részleg segítségével a kiadások csökkenését is várják az intézményben.

  • Egynapos sebészetet adtak át

Hat kórterem tizenhat ágyán gyógyulhatnak a betegek – egy napig – az orosházi kórház új részlegén. Az egynapos sebészeti részleg átadóján az Állami Egészségügyi Ellátó Központ régiós vezetője úgy fogalmazott: az egészségügyi fejlődéssel nem csak a gyógyítás minősége nőtt, de megemelkedtek a költségek is.

„Az egynapos sebészet tulajdonképpen egy, az egészségügyben önmagától kialakuló struktúraváltás. Modern, de gyors beavatkozás történik, egységnyi pénzből a lényegre többet lehet fordítani, a konkrét egészségügyi ellátás színvonala, biztonsága nő” – fogalmazott Horpácsy Balázs.

Az osztályok eddig a saját részlegeikre vehettek fel egynapos eseteket, szeptembertől viszont ezek a betegek új helyet kapnak.

„Voltak esetek, amit eddig korábban bejött a beteg, befeküdt, jöttek a látogatók hozzá, és hazament 4-5 nap elteltével. Jogszabály rendelkezik róla, hogy milyen beavatkozások vannak, amit egynapos esetként el lehet látni. Ez azt fogja jelenteni, hogy a beteget megműtjük. Mondjuk egy visszérműtéten vagy egy sérvműtéten átesik, idejön a kórterembe, picit lábadozik, és 24 órán belül hazamehet” – mondta Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója.

Az egynapos sebészeti részleg berendezését az Orosházi Kórház Alapítvány is támogatta 3 millió forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

A nyilvános adatok szerint cégeltüntetésben is jártas Vig Mór. A praxistól eltiltott jogászt a napokban tartóztatta le a bíróság, mert a gyanú szerint több száz milliós számlagyárat üzemeltetett, de a férfi korábban egy nagy csalássorozatban is részt vett. Érdekes ellentmondás, hogy Vig Mór testvére, Vig Dávid eközben jó ideje harcos jogvédőként vezeti a Soros-hálózathoz sorolható Amnesty International Magyarországot.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!