2021. április 11.,
vasárnap, Leó, Szaniszló napja

Egymást vádolja zsidózással Baranyi és a ferencvárosi Momentum

Hír TV

2020. december 15., kedd 19:20

Zsidózással vádolja egymást Ferencváros ellenzéki polgármestere és a helyi Momentum. Közben az ellenzéki pártok újból kettős mércét alkalmaznak és mentegetik az antiszemita kifejezést használó Baranyi Krisztinát. A polgármestert a Mazsihisz rabbitestületének elnöke bocsánatkérésre szólította fel. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint az egyetlen helyes döntés az lenne, ha a polgármester lemondana.

Ez az a hangfelvétel, amelyen zsidózik Ferencváros balliberális polgármestere. A tények.hu hozta nyilvánosságra. Baranyi Krisztina a Facebookon azonban tagadta, hogy antiszemita lenne. Azt írta: ő nem zsidózott, hanem éppen ellenkezőleg: ő vonta kérdőre a vitapartnereit az antiszemitizmusuk miatt. Szövetségesei viszont szintén tagadnak.

A momentumos Takács Zoltán közösségi oldalán esett neki Baranyinak, azt írta:

az Új Pólus frakció tagjai semmilyen antiszemita kijelentést nem tettek, a szövetségesekre történő hárítás annak a jele, hogy a polgármester saját szavainak súlyát sokadjára képtelen felmérni és képtelen a felelősséget vállalni.

Arra kérik, hogy kérjen bocsánatot.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának egyik cikkére hivatkozva kelt ki magából a Párbeszéd társelnöke a parlamentben, hétfőn. Demeter Szilárd ugyan bocsánatot kért az említett cikk miatt és vissza is vonta azt, de a balliberális oldal mégis petíciót indított a lemondatása érdekében.

Baranyi Krisztina zsidózó kijelentése miatt azonban a parlamentben is csöndben voltak az ellenzéki politikusok, a petíciót aláírók pedig mentegetik a balliberális polgármestert.

A Gyurcsány-párti volt szabaddemokrata országgyűlési képviselő pedig hazugsággal vádolta a Hír TV-t.

A szintén volt SZDSZ-es, majd a szocialista párba ejtőernyőzött Mécs Imre is megmagyarázta Baranyi mondatait.

Ahogy az LMP is védi a zsidózó polgármestert.

A Mi Hazánk szerint viszont ezek a magyarázkodások azt bizonyítják, hogy a balliberális oldal gyáva és hiteltelen.

Szétesőben van a baloldali együttműködés Ferencvárosban

- ezt pedig már a Fidesz ferencvárosi frakcióvezetője mondta Magyarország élőben című műsorunkban. Gyurákovics Andrea szerint ugyanis Baranyi folyamatosan ekézi a szövetségeseit és mindenkit vérig sért.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint viszont Baranyinak távoznia kellene a közéletből.

 

Ahogy a Mazsihisz rabbitestületének elnöke is felháborodott Baranyi kijelentésén. A Magyar Nemzetnek adott interjúban Róna Tamás azt mondta: elfogadhatatlan valaki vallási meggyőződésének gyalázása, ezért bocsánatkérésre szólítja fel.

Hír TV