2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Belföld

Egymást vádolja zsidózással Baranyi és a ferencvárosi Momentum

Zsidózással vádolja egymást Ferencváros ellenzéki polgármestere és a helyi Momentum. Közben az ellenzéki pártok újból kettős mércét alkalmaznak és mentegetik az antiszemita kifejezést használó Baranyi Krisztinát. A polgármestert a Mazsihisz rabbitestületének elnöke bocsánatkérésre szólította fel. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint az egyetlen helyes döntés az lenne, ha a polgármester lemondana.

  • Egymást vádolja zsidózással Baranyi és a ferencvárosi Momentum

Ez az a hangfelvétel, amelyen zsidózik Ferencváros balliberális polgármestere. A tények.hu hozta nyilvánosságra. Baranyi Krisztina a Facebookon azonban tagadta, hogy antiszemita lenne. Azt írta: ő nem zsidózott, hanem éppen ellenkezőleg: ő vonta kérdőre a vitapartnereit az antiszemitizmusuk miatt. Szövetségesei viszont szintén tagadnak.

A momentumos Takács Zoltán közösségi oldalán esett neki Baranyinak, azt írta:

az Új Pólus frakció tagjai semmilyen antiszemita kijelentést nem tettek, a szövetségesekre történő hárítás annak a jele, hogy a polgármester saját szavainak súlyát sokadjára képtelen felmérni és képtelen a felelősséget vállalni.

Arra kérik, hogy kérjen bocsánatot.

A Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának egyik cikkére hivatkozva kelt ki magából a Párbeszéd társelnöke a parlamentben, hétfőn. Demeter Szilárd ugyan bocsánatot kért az említett cikk miatt és vissza is vonta azt, de a balliberális oldal mégis petíciót indított a lemondatása érdekében.

Baranyi Krisztina zsidózó kijelentése miatt azonban a parlamentben is csöndben voltak az ellenzéki politikusok, a petíciót aláírók pedig mentegetik a balliberális polgármestert.

A Gyurcsány-párti volt szabaddemokrata országgyűlési képviselő pedig hazugsággal vádolta a Hír TV-t.

A szintén volt SZDSZ-es, majd a szocialista párba ejtőernyőzött Mécs Imre is megmagyarázta Baranyi mondatait.

Ahogy az LMP is védi a zsidózó polgármestert.

A Mi Hazánk szerint viszont ezek a magyarázkodások azt bizonyítják, hogy a balliberális oldal gyáva és hiteltelen.

Szétesőben van a baloldali együttműködés Ferencvárosban

- ezt pedig már a Fidesz ferencvárosi frakcióvezetője mondta Magyarország élőben című műsorunkban. Gyurákovics Andrea szerint ugyanis Baranyi folyamatosan ekézi a szövetségeseit és mindenkit vérig sért.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója szerint viszont Baranyinak távoznia kellene a közéletből.

 

Ahogy a Mazsihisz rabbitestületének elnöke is felháborodott Baranyi kijelentésén. A Magyar Nemzetnek adott interjúban Róna Tamás azt mondta: elfogadhatatlan valaki vallási meggyőződésének gyalázása, ezért bocsánatkérésre szólítja fel.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!