2024. 09. 30. Hétfő Jeromos napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Egymásnak esett Karácsony Gergely, Vitézy Dávid és Magyar Péter

A Telexen a mai nap nyitányaként megjelent egy interjú Karácsony Gergellyel, amelyben a főpolgármester ismét áldozatként tüntette fel magát, és azt állította, Magyar Péterék szerelmesek lettek Vitézy Dávidba, csak őt hajlandók megszavazni főpolgármester-helyettesnek. Azonban ez Karácsony számára azt jelentené, hogy a Fidesz vesztes jelöltje veszi át a hatalmat Budapesten.

  • Egymásnak esett Karácsony Gergely, Vitézy Dávid és Magyar Péter

A főpolgármester emellett azt állította, hogy Magyar Péter olyan követelésekkel állt elő, amelynek értelmében szinte az összes főpolgármesteri jogkört elvennék tőle, és Vitézy Dávid kapná meg őket. Mindezek ellenére nyitott lenne Vitézyre mint helyettesére, de csak akkor, ha az ő jelöltjét, Kiss Ambrust is megszavazzák.

Az interjút nem fogadta osztatlan lelkesedéssel sem Vitézy Dávid, sem Magyar Péter.

Karácsony Gergely ma egy hazugságoktól és önellentmondásoktól hemzsegő interjút adott a Telexnek

– írta közösségi oldalán Magyar Péter, majd Karácsony Gergely támadásába kezdett. Többek közt ismét azt a sokszor cáfolt felvetését hangoztatta, hogy az olimpia kapcsán a főpolgármester és a kormány összefogott. Ezt követően a Tisza Párt vezetője elismerte, hogy valóban jogköröket vonnának el Karácsony Gergelytől.

Az ügyben Vitézy Dávid is állást foglalt, szerinte Karácsony Gergely nem végezte el a munkáját, és ennek köszönhető, hogy egy nappal az új önkormányzati ciklus kezdete előtt nem tud főpolgármester-helyettest és bizottsági tagokat javasolni.

Ha egy három hónapon át tartó, maratoni tárgyalássorozat után se sikerült volna megtalálni a megoldást Budapest vezetésére, talán még igaza is lenne. De meg sem próbálta. Karácsony Gergelynek egyetlen célja volt: megint eljátszani az áldozatot, telesírni a Telexet és a fél magyar médiát. A helyzet valójában ugyanaz, ami eddig: a főpolgármester semmit nem csinált a nyáron, a munka nincs elvégezve. Egy nappal a ciklus kezdete előtt nincs javaslata a saját helyetteseire, a közgyűlés bizottságaira, a működés kereteire

– írta Vitézy, majd hozzáfűzte: nem jelentkezett főpolgármester-helyettesnek, és a mai interjú után komolyan el fog gondolkodni egy esetleges felkérés elfogadásán is.

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője rámutatott:

A főpolgármester mai interjúja megerősítette azt, amit eddig is tudtunk, csak a szivárványkoalíció összeborulásának legújabb epizódját láthatjuk. Igenis Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal, paktumokkal akarják irányítani Budapestet, aminek a kulcsa Vitézy Dávid árulása. Noha korábban hazugságnak nevezték, ma Karácsony bevallotta, hogy Vitézy valóban Magyar Péter jelöltjeként akar főpolgármester-helyettes lenni.

Szerinte mindeközben Karácsonynak csak annyi a feltétele, hogy megtarthassa Gyurcsány embereit maga körül.

Ez felháborító, ugyanakkor nem meglepő, ahogy az sem, hogy a főpolgármester továbbra sem keresett fel egyszer sem a választások óta eltelt 112 napban minket, a legtöbb budapesti szavazatával bíró fővárosi frakciót

– mutatott rá a politikus.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!