2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Egymásnak esett a tűzijáték miatt Donáth Anna és Karácsony Gergely

Egymásnak feszült a főpolgármester és a momentumos Donáth Anna. Karácsony Gergely szerint ideje lenne leszokni a káros szenvedélyről, vagyis el kellene törölni az augusztus 20-i tűzijátékot. A Momentum politikusa erre úgy reagált, hogy augusztus 20. talán az utolsó aktuálpolitikától mentes nemzeti ünnepünk, és ehhez szükség van a tűzijátékra.

  • Egymásnak esett a tűzijáték miatt Donáth Anna és Karácsony Gergely

A tűzijáték rendkívül környezetszennyező, írta közösségi oldalán Karácsony Gergely, aki szerint a pirotechnikai eszközök óriási stresszt okoznak a városban élő állatok – a kutyák és macskák mellett a városban élő madarak – számára. Sőt, azt írta, ipari mennyiségű port és egészségre veszélyes, adott esetben konkrétan bizonyítottan rákkeltő anyagokat juttat a levegőbe.

A főpolgármester szerint a fénytechnikai eszközökkel környezet- és egészségkárosítás nélkül is elérhető ugyanez a látvány.

"Szükség van az ünnepekre, melyek között vannak meghitt egyéniek és családiak, vidám kisközösségiek, de vannak nagyszabású nemzetiek is. Mert egy nemzet ezeréves összetartozását nem gyertyalánggal ünnepeljük szűk családi körben" - vágott vissza a Momentum politikusa Karácsony Gergely bejegyzésére.

Donáth Anna szerint augusztus 20. talán az utolsó aktuálpolitikától mentes nemzeti ünnepünk, az utolsó, melyen pártállástól függetlenül mindenki megélheti, hogy közös magyar hazában élünk. Ugyanakkor kijelentette, szerinte túl drága a szervezés.

Az augusztus 20-i hétvégére tervezett programok egyébként országszerte hatalmas bevételt jelentenek hazánknak és a kitelepült kisvállalkozóknak. Nem mellesleg minden évben több millióan nézik meg a tűzijátékot a helyszínen és a televízióban. Amelyet idén a Hír TV élőben közvetít.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!