2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Egyetlen hajléktalannak sem kell fedél nélkül maradnia

Nem kell a fővárosban egyetlen hajléktalannak sem fedél nélkül maradnia – mondta a főpolgármester az Újvárosházán rendezett szociális konferencia megnyitóján. Tarlós István kiemelte, a fővárosi önkormányzat 22 intézményben tízezer rászorultról gondoskodott eddig, ezek az intézmények 2013. január elsejétől állami fenntartásban működnek tovább.

Az egyik baranyai faluban most állt munkába a főállású idősgondozó. Az ő felelőssége, hogy az öregek ne spóroljanak a fűtésen. Jelzőkészüléket kaptak, hogy azonnal értesíthessék az illetékeseket.

Az idős, egyedülálló embereket fenyegeti a legnagyobb veszély, mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, Bakondi György, aki kormánybiztosként irányítja a téli felkészülést. „A polgárőrség 85 ezer fővel, az önkéntes tűzoltóságok több mint hatezer emberrel segítik a munkát. A kisebb településeken főállású közbiztonsági referensek is vannak az új katasztrófavédelmi törvény értelmében.”

A Hír TV által bemutatott képeken a Nyugati téri aluljáróban hajléktalan férfi mellett sétálnak el a rendőrök. Nem tehetnek másként, az Alkotmánybíróság novemberi döntése óta már nem számít szabálysértésnek, ha valaki az utcán vagy más közterületen él.

A mentők megerősítették a szolgálatot a tél beálltával. „Külön odafigyelnek a téli kihűlésekkel, fagyásokkal, esésekkel járó balesetekre, koccanásokra, karambolokra. Tehát mindarra, ami télen előfordulhat kiemelt figyelmet fordítanak. A téli napokon az OMSZ 743 mentőegységgel áll szolgálatba. Szükség esetén pedig a hét mentőhelikopter bevethető” – nyomatékosított Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

„Átadtuk hat új intézményünket, mintegy 1200 új férőhellyel. Két évtized mulasztását pótolva felépítettük és megszerveztük azt a hajléktalan-ellátó rendszert, amely mindenki számára megfelelő ellátást tud nyújtani. Férőhely vagy megfelelő ellátás hiánya miatt egyetlen embernek sem kell az utcán tartózkodnia vagy meghalnia” – jelentette ki Tarlós István főpolgármester.

Idén eddig egy áldozatot követelt a hideg időjárás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!