2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

"Egyetlen céljuk hangoztatni: Magyarországon diktatúra van"

Konkrétumok nélkül vádaskodnak az alaptörvény módosítását bírálók, az egyetlen céljuk, hogy hangoztassák: Magyarországon diktatúra van – ezt mondta Kontraszt című műsorunkban a fideszes Szájer József.

Az európai parlamenti képviselőt múlt héten hallgatta meg a washingtoni Helsinki Bizottság, előtte pedig az Európai Parlamentben kezdeményeztek vitanapot baloldali és a liberális képviselők. A magyar politikus szerint három év alatt ez a harmadik frontális támadás Magyarország ellen. Azt mondta: amikor az EP ülésén rákérdezett, hogy mi nem tetszik a bírálóknak az alaptörvény módosításában, nem tudtak olyan intézkedést mondani, amelyet más országokban korábban ne vezettek volna be. Szerinte a módosítás miatt nem indul majd eljárás Magyarország ellen.

„Világos a forgatókönyv: nem akarják, hogy eddig eljusson. Maradjon a vita, a támadássorozat azon a szinten, hogy Magyarországon diktatúra van. Amikor konkrétan jómagam az Európai Parlamentben Verhofstadt urat megkértem, hogy mondjon már valamit, mi a baja vele, akkor egy féloldalas papírt mutatott, és azt mondta, van egy hosszú listája. Akkor mondtam neki, hogy említsen meg egy konkrétumot, mert igazából nincs olyan dolog, amivel be tudná bizonyítani, hogy Magyarországon a demokrácia összeomlott. Amikor pedig konkrétumot mondanak – például a hallgatói szerződés vagy a választási hirdetések ingyenessé tétele, akkor mindenre van különböző országokban példa. Franciaországban például Sarkozy hosszú ideje alkalmazza, amit most mi a magyar alaptörvénybe beletettünk” – nyilatkozta a Kontrasztban Szájer József.

Tekintse meg a Szájer Józseffel készült teljes beszélgetést!

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!