2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesz szükség nemzetközi elfogatóparancsra a hírhedt karateedzővel szemben

A Magyar Nemzet cíikkírója úgy fogalmazott: "Sokakban felmerül a kérdés, mi történik akkor, ha a gyermeket felrúgó karatemester a jelenlegi spanyol nyaralásáról „véletlenül” nem jönne haza, inkább – esetleg – megszökne. Gerő Tamás ügyvéd szerint a rendőrség ilyenkor amint lehet, elfogatóparancsot ad ki."

  • Egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesz szükség nemzetközi elfogatóparancsra a hírhedt karateedzővel szemben

Az Interpolt is segítségül hívhatják a hatóságok abban az esetben, ha a karatemester nem jelenik meg a rendőrségen – nyilatkozta lapunknak Gerő Tamás. Jelenleg garázdaság bűntette miatt nyomoz a rendőrség. Ez pénzbüntetéssel, közérdekű munka kiszabásával sújtható és maximum három év szabadságvesztéssel büntethető, ám az ügyvéd szerint ha a férfi figyelmen kívül hagyja a rendőrség megkeresését, akkor bizony lehet félnivalója. 

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségének egykori tagja elmondta: ahány ügy, annyiféle módon járhat el a rendőrség. Minden esetben ugyanaz az eljárás azonban, amikor olyan ember ellen indítanak eljárást, aki éppen külföldön tartózkodik. 

A hatóságok kétszer idézik be a külföldön tartózkodó személyt, ha egyik megkeresésre sem reagál és nem jelenik meg, akkor a rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot ad ki – hangsúlyozta az ügyvéd.  Ebben az esetben a hatóságok együttműködnek az Interpollal, ők pedig vörös jelzést tesznek az adott személyre: ha bárhol igazoltatják, „már küldik is haza”. Az idézés kétszer írásban vagy egyszerűsített szóbeli idézéssel valósulhat meg, ami telefonon történik, ezt az olyan esetekben alkalmazzák, amikor az eljárás alatt lévő személy külföldön tartózkodik.

Gerő Tamás véleménye szerint most nagyon úgy tűnik, hogy ha tényleg menekül valami elől, az a népharag lehet 

A Magyar Nemzet megkereste Borbély Zoltán büntetőjogászt is, aki úgy vélekedett, őrültség volna, ha a karatemester nem jelenne meg a megbeszélt idézés időpontjára, ugyanis ezzel azt sugallná a rendőrségnek és a nyilvánosságnak, hogy valóban bűnős és menekülnie kell.

Az ügyvéd a gyermekbántalmazó edző utazásával kapcsolatban kifejtette, amikor egy ilyen szintű sérelmet okozunk egy gyermeknek és családjának, akkor nem szánkózunk, nem síelünk és pláne nem nyaralunk, mert ezzel csak növeljük a népharagot.

Borbély szerint minimális esély van arra, hogy a hatóságnak elfogatóparancsot kelljen kiadnia. Ha megtörténne, akkor az edző olyan fejlett nemzetközi bűnügyi együttműködéssel találná szemben magát, ami ellen esélytelen a menekülés. 

Majd kiemelte, hogy  semmi arra utaló jel nincsen, hogy szökni akarna a karatemester.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: képernyőfotó

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tetőzik a Lajta + videó

Ma tetőzik a Lajta + videó

Jó döntést hozott Orbán Viktor: már érezhető a Lajta vízszintjének csökkenése- közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!