2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

Egyedüli jelöltként Tóbiás nyert

Nem történt meglepetés az MSZP kongresszusán: egyedüli jelöltként Tóbiás Józsefet választották meg a párt elnökének. A politikus szivárványkoalíció helyett erős MSZP-t ígért, Ferenc pápához hasonlította a szocialistákat és üzent Gyurcsány Ferencnek is. Az elnökségbe nem került be Kovács László és Hiszékeny Dezső sem, akit korrupciós ügyben gyanúsítana meg az ügyészség, ha az Országgyűlés felfüggeszti a képviselő mentelmi jogát.

Biztosra ment az egyik fedél nélküli az MSZP rendkívüli tisztújító kongresszusán. A szociális érzékenységet hirdető párt tagjaitól a kapuban kért pénzt, volt, aki mégsem fizetett. Hiszékeny Dezső sem, aki az országos elnökség tagja akart lenni. A legfőbb ügyész a múlt héten kérte a politikus mentelmi jogának felfüggesztését, a gyanú szerint Angyalföld alpolgármestereként 5 millió forint kenőpénzt kért egyik üzlethelyiség bérleti jogának fejében.

A teljes, felmenő rendszerű tisztújító kongresszust a sorozatos választási vereségek és a lemondott pártvezetés miatt kellett összehívni. A legtöbb küldött és politikus megújulást szorgalmazott, az elnöki posztért egyedül induló Tóbiás Józsefet viszont nem mindenki támogatta. Az elnökhelyettesi pozícióra pályázó Szanyi Tibor sem állt Tóbiás József mellé.

A nemrég több egykori szocialista miniszter által létrehozott Deák Kör egyik prominense, Lendvai Ildikó szerint nincs törés a párton belül, és kiállt Tóbiás József és a baloldali összefogásban résztvevő Gyurcsány Ferenc mellett is, akiről a Heti Válasz írta meg, hogy a volt pártelnök már 2010 nyarán előkészítette az MSZP szétszakítását. A szocialisták végül nagy többséggel választották meg Tóbiás Józsefet elnöknek, aki beszédében erős MSZP-t ígért, és azt mondta: a pártnak vissza kell térnie a hagyományos értékekhez. „Nem fogom méricskélni még, hogy egy kis szabadelvű, netán mérsékeltnek mondott jobboldali, vagy épp rendpárti összetevő kell-e egyesek szerit a sikerhez. Mi egy baloldali pártot építünk, nem szivárványkoalíciót – emelte ki. – A szélkakaspolitikától, amely csak romból és a híveit is felemészti, távol kívánom tartani magunkat. Az én dolgom egy erős baloldal megteremtésének szolgálata, a tisztességes baloldali program képviselete. Szisztematikus, a hirtelen kanyarok és ötletparádék nélküli építkezés. Kinyitjuk a pártot a hasonlóan gondolkodók számára, újra erősek leszünk, újra önmagunk leszünk” – hangsúlyozta Tóbiás József.


A politikus Ferenc pápára is hivatkozott, aki szerinte – hasonlóan a szocialista párthoz – bátran és nyíltan küzd a szegénység és a megkülönböztetés ellen.

A kongresszuson megválasztották az elnökhelyettest is. A vagyonát külföldön rejtegető Simon Gábor helyét Gőgös Zoltán veszi át, az országos választmány elnöke pedig Botka László marad. Kovács László viszont kiszorult a pártvezetésből. Három alelnököt választottak: Lukács Zoltánt, Márton Rolandot és Ujhelyi Istvánt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!