2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Egy Volner vezette Jobbikba visszatérne a Mi Hazánk?

Nem adja vissza mandátumát Volner János és a kizárása után a Jobbik frakciójából vele együtt távozó két politikus. Volner ugyanakkor párttag marad és rendkívüli tisztújítással szeretné átvenni pártja vezetését. A Jobbikból korábban kivált Mi Hazánk Mozgalom alelnöke közben nem zárta ki, hogy visszatérjenek egy Volner vezette pártba.

  • Egy Volner vezette Jobbikba visszatérne a Mi Hazánk?

Nem kívánta kommentálni a pénteki frakcióülés fejleményeit a Jobbik elnöke. Ander Balázs kivételével a 25 fős frakció minden tagja jelen volt a több mint 5 órás tanácskozáson, amin végül Volner János kizárása mellett döntöttek.

„A frakció 17 igen, 4 – puskáznom kell – nem és 3 érvénytelen szavazattal amellett döntött, hogy engem a Jobbik frakció kizár a soraiból” – közölte Volner János.

Volner János mellett nemmel szavazott Apáti István és Fülöp Erik is, ők rögtön be is jelentették, hogy az alelnökkel együtt elhagyják a párt frakcióját. A negyedik nem szavazat egyelőre nem tudni kitől érkezett, a szavazás ugyanis titkos volt. A frakcióülés után gyors elnökségi ülést is tartottak.

„Ezen az elnökségi ülésen pedig az a döntés született, hogy etikai eljárást kezdeményez az elnökség Volner Jánossal szemben az elmúlt három hónapban tanúsított tevékenysége miatt, e mellett pedig felszólítja arra, hogy adja vissza a mandátumát” – ismertette Jakab Péter, a párt szóvivője.

Ennek határideje szombat déli 12 óra volt.

„A mandátumunkat, tekintettel arra, hogy a Jobbik letért az eredeti irányról, ezúttal nem adjuk vissza. […] Nem lehetek biztos benne, hogy a helyemre nem olyan képviselők fognak ülni, akik a baloldallal kokettálnak és a baloldal felé tolnák a Jobbikot. […] Mind a két képviselőtársam kifejezte azt a szándékát, hogy ők sem szeretnék a mandátumukat a Jobbiknak visszaadni, tekintettel arra, hogy a Jobbikot már nem tartjuk nemzeti pártnak” – nyilatkozta szombat kora délután Volner János a Hír TV-nek.

Volner János, aki a Jobbiknak továbbra is tagja, sőt alelnöke is, ismét leszögezte: tovább küzd a Jobbikért és rendkívüli tisztújításon venné át a párt vezetését.

A korábban a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom alelnöke közben nem zárta ki, hogyha Volner János lesz a Jobbik elnöke, akkor visszatérnének az anyapártba.

– Mi van abban az esetben, hogyha ez a küzdelme sikerrel jár, és mondjuk Volner János lesz a Jobbik elnöke? Akkor lehet-e arról szó, hogy a Mi Hazánk tér vissza a Jobbikba?
– Ez mindenképpen egy új helyzetet teremtene, amit akkor kell mindenképpen megvitassunk. A pártok mindenesetre csak eszközök azoknak a céloknak az elérése érdekében, amelyeket Pongátz Gergely illetve újabban Pongrátz Andrással lefektettünk az alapító nyilatkozatunkban.
– Ezt lefordíthatom úgy, hogy nem zárja ki?
– Mindenről beszélni lehet. A pártot csak eszköznek tekintjük – nyilatkozta Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.

A Mi Hazánk Mozgalomnak Dúró Dóró személyében már van egy országgyűlési képviselője, őt májusban zárták ki a Jobbik-frakcióból, így a most távozókkal együtt már 4 volt jobbikos képviselő dolgozik függetlenként. Ha még egy képviselő csatlakozik hozzájuk, akkor akár önálló frakciót is alakíthatnak az Országgyűlésben, erről azonban minkét fél úgy nyilatkozott, hogy korai még erről beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!