2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Egy újabb rendőrnek is nyoma veszett a Hajógyárin?

Nemcsak 1995-ben, hanem egy évvel később is eltűnt egy rendőr a Hajógyári-szigeten – tudta meg a Blikk. A bulvárlap azt írja: az első kerületi körzeti megbízottat, Horváth Istvánt utoljára az óbudai szigeten látták, de kollégái sem értették, hogyan került szolgálati helyéről a harmadik kerületbe.

A Blikk rendőri információira hivatkozva azt írja: több furcsa körülményre is bukkantak a nyomozásnál. A férfi holtteste, holmija, fegyvere nem került elő. A nyomozók a Hajógyári-szigeten diszkókat üzemeltető V. Lászlóval összefüggésben indult rendőri korrupciós botrány kapcsán minden gyanús, a szigeten eredménytelenül lezárt nyomozást átvizsgálnak.

A rendőrt is a Dunába dobták?

A Népszava keddi számában írt arról, hogy újra elővehetnek egy 17 évvel ezelőtti rendőrgyilkossági ügyet a Hajógyári-szigeten elkövetett emberölésekkel összefüggésben. A lapban az 1995-ben történt gyilkossággal kapcsolatban az jelent meg, hogy Szabó Jánost, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ifjúságvédelmi nyomozóját feltételezhetően fejbe lőtték, holttestét pedig a Dunába dobták. A nyomozás újraindítását a Központi Nyomozó Főügyészségnek kell elrendelnie, azonban a szóvivőjük a Hír TV-nek azt mondta: náluk egyelőre nincs ilyen ügy.

Mint az mno.hu korábban beszámolt róla, a rendőrség nemrégiben három eltűnt vagy a Dunában holtan talált fiatal dossziéját porolta le a rendőri korrupciós üggyel összefüggésben. A rendőrség július 27-én vett őrizetbe két férfit a Hajógyári-szigetnél tavaly decemberben vízbe fulladt fiatalember halála ügyében. Másnap a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés mia tt letartóztatott V. László vállalkozó külföldre menekített. A Hajógyári-sziget több szórakozóhelyének tulajdonosa ellen már üzletszerű kéjelgés gyanúja miatt is nyomoznak.

Al Capone és a „diszkókirály”

Al Capone esete lebeghet a V. László ügyében eljáró ügyészek szeme előtt: talán az adócsalás lesz a legsúlyosabb és a legjobban bizonyítható vád ellene – erről a Népszabadság számolt be szerdai számában. A lap szerint Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője sejteni engedte, hogy esetleg a nem túl távoli jövőben a V. László ügyében letartóztatott rendőrökkel is közlik majd, hogy immáron bűnszervezet tagjaiként elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják őket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Zsinórban hatodszor + videó

Radar - Zsinórban hatodszor + videó

Megvédte magyar bajnoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata! A zöld-fehér együttes zsinórban hatodik alkalommal végez biztosan a pontvadászat élén, összesen pedig ez az FTC 35. bajnoki aranyérme. Az önfeledt ünneplést kevesen úszták meg szárazon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!