2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Egy színlelt szerződésen keresztül fizették volna ki a volt vezérigazgatót?

Demszky Gábor hírvivőjének nevezte Mesterházy Ernőt a BKV volt vezérigazgatója. A főpolgármester 2006 szeptemberében rúgta ki a cégvezetőt, aki végül 2007 februárjában távozott a BKV-tól, a botrányt elkerülendő az őt megillető végkielégítés nélkül. A vád szerint utóda, Antal Attila egy színlelt szerződésen keresztül fizette volna ki járandóságát, amiről Aba Botond állítása szerint a sajtóból értesült.

Nem vállalta arcát a BKV egykori vezérigazgatója a Kecskeméti Törvényszéken a Hagyó-perben. Aba Botond 13 évig vezette a céget a Demszky-korszakban. A volt cégvezető beszélt Mesterházy Ernő szerepéről. „Én úgy tekintettem rá, mint Demszky Gábor hírvivőjére. Több alkalommal járt bent az én irodámban. Különösképpen akkor vált intenzívvé a beszélgetésünk, amikor a Margit-hídon kidőltek az oszlopok. Akkor már én Demszky úrral nem nagyon voltam beszélő viszonyban, Mesterházy úr közvetített kettőnk között” – mondta Aba Botond.

Demszky Gábor főpolgármester már 2006 szeptemberében közölte Aba Botonddal, hogy megrendült benne a bizalma, de a vezérigazgató végül csak 2007 februárjában távozott a BKV-tól. A botrány elkerülése érdekében lemondott 40-50 millió forintos végkielégítéséről. A vád szerint utóda, Antal Attila egy színlelt szerződésen keresztül fizette volna ki Aba Botond járandóságát.


Aba Botond a Hír TV kérdésére azt mondta, hogy Demszky Gábor indoklás nélkül váltotta le, valamint hozzátette: menesztése után nem tudott az esetleges visszaélésekről. „Nem tudom, hogy mi történt 2006. december 31. után, sőt, ha szigorúan vesszük, akkor én 2006. szeptember 5. után gyakorlatilag már nem is kommunikáltam semmit Demszky úrral. Tehát nem tudom, hogy hogy működött a rendszer” – mondta.

Aba Botondnak a közös megegyezéssel való távozás fejében a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztőnél ígértek vezérigazgató-helyettesi állást, de végül a Közlekedéstudományi Intézetnél helyezkedett el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!