2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Egy meg nem nevezett magánszemély is feljelentette Szávay-t

Bősz Anett mellett egy meg nem nevezett magánszemély is feljelentette Szávay István volt Jobbikos képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint. Mindketten a közösség tagja elleni erőszakot jelölték meg, mint megvalósult bűncselekményt. A Hír TV által megkérdezett szakértők szerint ugyanakkor a a politikusról kiszivárgott hangfelvétel önmagában nem bizonyító erejű, ehhez a sértett, vagy az esetleges tanúk felkutatására van szüksége az ügyészségnek.

  • Egy meg nem nevezett magánszemély is feljelentette Szávay-t

„Különös a helyzet Szávay István esetén, hiszen itt egy állítás áll szemben egy állítással. A korábbi állítása az volt, hogy bántalmazta ezt a zsidó származású nőt, a mostani állítása az, hogy nem bántalmazta” – ígéretéhez híven feljelentette Szávay István volt országgyűlési képviselőt Bősz Anett. A Központi nyomozó Főügyészséghez eljuttatott feljelentésben a  közösség tagja elleni erőszak, mint megvalósult bűncselekmény szerepel. A Hír TV kérdésére a politikus úgy fogalmazott: az ellenzéki politikusoknak kiemelten kell harcolni a nők elleni erőszak ellen.

„Ezért tettem a feljelentést és nem kizárólagosan azért, hogy politikai értelemben habosítsam ezt az ügyet, hanem azért, mert szeretném, ha kiderülne az igazság” – mondta a független országgyűlési képviselő.

A Hír TV által megkérdezett büntetőjogász szerint a nyomozás során dől el, hogy valóban megvalósult-e bűncselekmény és ha igen, akkor milyen indítékkal.

„Jelen esetben a bántalmazással megvalósított közösség tagja elleni erőszak bűntettének elkövetése merülhet fel. A nyomozóhatóságnak - esetünkben a nyomozóügyészségnek azt szükséges vizsgálnia, hogy megvalósult-e egyáltalán bárki sérelmére bármiféle bántalmazás és ha igen, akkor a bántalmazásnak mi volt az indítéka. A közösség tagja elleni erőszak büntette ugyanis akkor valósul meg, ha a sértett valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz tartozása volt” – magyarázta Bereczki Zsigmond büntetőjogász.

Nem Szávay István botránya lehet az utolsó a Jobbikon belül - fogalmazott a párt korábbi képviselője. Volner János a Magyar Időknek adott interjújában azt mondta: „Négyen mehetnek el maguktól a Jobbikból, de van további három személy, akiket Szávayhoz hasonlóan leszednek "

A politikus Magyarország élőben című műsorunkban már a lehetséges célpontokról is beszélt.

– Ő lehet az egyik, akit leszednek?
– Sneider Tamás? Ha belegondol abba, hogy Stummer János pártelnök szeretne lenni, sziklaszilád meggyőződésem, Vona Gábor támogatását bírja, a párt legerősebb embere. Szabó Gábor, ő szintén támogatja Stummer Jánost. Jelenleg az alkalmat lesik arra, hogy Sneider Tamás lelépjen a színről. Nem csodálkoznék azon, hogy Sneider Tamásnak rövidesen vége lenne.

Folytatja a Jobbikkal közös aláírásgyűjtést az Európai Uniós ügyészséghez való csatlakozásért az LMP volt társelnöke. Hadházy Ákos szerint Szávay István antiszemita kijelentése is csak arra bizonyíték, hogy minden pártban vannak nehezen vállalható emberek.

„A Jobbikban is vannak olyan képviselők, akik nem úgy viselkednek, ahogy kellene és vannak olyanok, akik úgy viselkednek, ahogy kell. Természetesen minden olyan ember segítségét elfogadjuk, akik érzik azt, hogy tűrhetetlen az, ami Magyarországon megy” – hangsúlyozta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő.

A központi nyomozó főügyészség tájékoztatása szerint az ügyben egyébként Bősz Anett mellett egy magánszemély is feljelentést tett.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!