2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Egy egyesületen keresztül gyűjt adományokat Magyar Péter + videó

Külföldről fogadna el pénz Varga Judit volt férje. Magyar Péter kijelentette, hogy azért nem pártot, hanem egyesületet alapít, mert így a jog szerint nem büntethető, ha külföldről támogatják. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint: azonban éppen azért született a szuverenitásvédelmi törvény, hogy bezárja ezeket a kiskapukat és, ha Magyar Péter nem vigyáz, súlyos bajba kerülhet.

  • Egy egyesületen keresztül gyűjt adományokat Magyar Péter + videó

A Spinoza ház vendége volt Magyar Péter. Varga Judit volt férje arról vallott Rangos Katalin vendégeként, hogy közvetve megkereste őt az amerikai nagykövet is. Majd kijelentette, szerinte Magyarországon eddig is külföldi segítséggel lehetett rendszert váltani.

1686 óta, amikor Budát visszafoglalták a nem magyar csapatok – abba asszem nem nagyon volt magyar, talán egy-két kuruc légió volt benne, de nem sok – azóta nem nagyon volt olyan rezsim change, vagy váltás Magyarországon, amit nem külföldiek követtek el, vagy külföldiek segítségével történt – hangoztatta Magyar Péter.

A HVG-nek adott interjújában Magyar Péter pedig arról beszélt, hogy külföldről is várja a támogatást. Éppen ezért nem pártot, hanem egyesületet alapított, így ennek szerinte jogi akadálya sincs.

Nem hiszem, hogy új típusú arcokat, neveket fogunk látni, akik soha korábban egy ellenzéki formáció környékén sem jelentek meg valamilyen szinten – mondta a Századvég elemzője, aki szerint a dollárbaloldalhoz köthető személyek és formációk álltak be Magyar Péter mögé is. Palóc André szerint Varga Judit volt férje nem bánja, ha külföldről finanszíroznák pártja működését.

Valójában amit bejelentett az nagyon-nagyon hasonlít arra, amit MZP csinált. Tehát: párt, mozgalom, ugye guruló dollárokkal és egy valamiféle személyi hátország

– hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán a pénteki Vezércikkben, ahol Márki-Zay Péter felemelkedéséhez hasonlította Magyar Péter politikai karrierjét. Az alkotmányjogász kiemelte: a dollárbaloldal jelöltjét 2022-ben külföldről támogatták, most ugyanez látható Varga Judit volt férjének esetében is. Hozzátette ugyanakkor, hogy éppen Márki-Zay Péter önleleplezése fedte fel azt a külföldi befolyásolási kísérletet, a guruló dollárok botrányát, ami miatt megszületett a Szuverenitásvédelmi Törvény.

Magyar Péter igazi veszte egyébként nem a mostanban, a jelenben keresendő, hanem 2022. áprilisában. Mert, hogyha ott nem fedi fel, abból fakadó körülményekből, a kormány, hogy mi történt: nincs szuverenitásvédelmi törvény, akkor Magyar Péterrel sokkal hatékonyabban megtudták volna azt csinálni, mint Márki-Zay Péterrel. De ma már, ha elfogad, ezt idézőjelben mondom, egy fillér külföldi pénz is, akkor büntetésre számíthat. Ha meg sok pénzt fogad el majd Péter, akkor még börtönbe is kerül. Úgy, hogy ezért más a leányzó fekvése most, mint mondjuk volt 3 vagy 4 évvel ezelőtt – mondta az alkotmányjogász, majd hozzátette: a Fidesz szavazótábora továbbra is ellenáll a Magyar Péter jelenségnek, azaz elutasítja azt a morális fertőt, amit Varga Judit volt férje képvisel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!