2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Egész Európa fölött ideológiai kontrollt gyakorolna az Action for Democracy

Amint egymás után kerülnek nyilvánosságra az Action for Democracy működését leleplező videók az X-en, egyre inkább bebizonyosodik: az alighanem Soros-pénzekkel kitömött szervezet egész Európában, sőt azon túlmenően is igyekezett irányítani a geopolitikai folyamatokat.

  • Egész Európa fölött ideológiai kontrollt gyakorolna az Action for Democracy

Ezt a kontrollt az Action for Democracy például hazánk és más szuverén országok választásainak a befolyásolásával kívánták elérni, amihez az uniós és az amerikai vezetéssel kiépített kapcsolataik is rendelkezésre álltak, s a nemzetközi fősodratú média is partnerük volt az aknamunkában.

Az Action for Democracy (A4D) az Európai Unió egészére kiterjedően igyekezett befolyásolni a politikai erőviszonyokat. Ez derül ki az X-en található MagaBabe nevű profilon a minap megosztott videóból, amelyen Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke a lengyelországi aknamunkájukról beszélve árulja el, hogy valójában az európai nagypolitikát igyekeztek a nekik tetsző módon alakítani. 

A varsói amerikai nagykövetnél is lobbiztak

„Épp most voltunk Lengyelországban, Dávid és én. Sok fiatal vezetővel találkoztunk, mert tőlük jön az energia. A demokrácia megmentése áll az érdeklődésünk homlokterében, ahol csak lehetőségünk van rá. Így most nagy erőfeszítéseket teszünk Lengyelországban, mert ott hamarosan választások lesznek, amelyek nagyon kritikusak. Nagyon kritikusak. És óriási hatása lenne az EU-ban annak, ha Lengyelország a szélsőjobbra tolódna. (...) Nemrég Varsóba utaztunk és én szerveztem a találkozókat, mert tudja könnyebb volt nekem találkozót szerezni Brzezinski nagykövettel vagy éppen a német nagykövettel” – fejtette ki Kati Marton.

Ezek szerint tehát az A4D kuratóriumi elnöke az említett „Dáviddal” együtt – aki minden bizonnyal Korányi Dávid, a szervezet ügyvezető igazgatója – Mark Brzezinskivel, az USA varsói nagykövetével beszélte meg, miként tudnák hatalomra segíteni Donald Tuskot és szövetségeseit,

szemben a Marton által szélsőségesnek nevezett, valójában konzervatív PiS-kormányzattal. 

Figyelemreméltó, hogy miközben Marton a demokrácia megmentéséről beszél, a befolyásgyakorlási akcióikkal és a külföldről – elsősorban Soros Györgytől érkező pénzekkel – több országban is épp a választások demokratikus voltát veszélyeztették.

Karácsonyékkal együtt a magyar érdekek ellen előszobáztak Brüsszelben  

Az elmúlt hetekben nyilvánosságra hozott videókból kiderül, hogy az A4D a brüsszeli és az amerikai vezetésben is képes megmozgatni a kellő szálakat a céljaik elérése érdekében. Az egyik ilyen felvételen Korányi – aki korábban Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója is volt – arról beszél, hogy a baloldali vezetésű fővárosi önkormányzattal együtt azért lobbiztak az Európai Bizottságnál, hogy Magyarország ne kapja meg a neki járó uniós forrásokat. 

Eric Koch, az A4D együttműködő partnere pedig arról számol be a videók egyikén, hogy

vezető nemzetközi médiumokon keresztül is terjesztették a magyar kormány lejáratására készített propaganda anyagokat.

Az aktivista szerint a 2022-es választást megelőzően például a CNN politikai igazgatójára, valamint a NBC News elnökére gyakorlatilag napi szinten igyekezett nyomást gyakorolni, hogy képernyőre kerüljenek a hazánkat kedvezőtlen színben feltüntető anyagok.

Koch a szerkesztőségek alsóbb szintjeit is megpróbálta rávenni, hogy az Action for Democracy narratívája szerint tudósítsanak a magyar közéletről: a többi között az Associated Press, a Bloomberg, az AFP, a The New York Times, valamint a The Washington Post mintegy 1500 újságíróját és szerkesztőjét bombázta e-mailekkel a választást megelőző hónapokban. 

 A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Tart a közel-keleti háborús konfliktus eszkalációjától?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!