2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Felvidéki freskó

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Egernek 11 milliárd forintot kell visszafizetnie

11 milliárd forintot kell visszafizetnie Egernek az állam felé a Modern Városok Program meg nem valósult fejlesztései nyomán. A helyi Fidesz-KDNP frakció lemondásra szólította fel Mirkóczki Ádám polgármestert.

  • Egernek 11 milliárd forintot kell visszafizetnie

A megváltozott gazdasági helyzetre való tekintettel a kormány megszüntette a Modern Városok Programot, ezzel együtt visszarendelte a megítélt, de fel nem használt forrásokat. Egernek 11 milliárd forintot kell visszafizetnie. Mirkóczki Ádám polgármester legutóbbi sajtótájékoztatóján a Lázár János miniszterrel történő tárgyalására hivatkozott.

Nem sokkal később érkezett a határozat, amely alapján Eger nem kap felmentést a visszafizetés alól. A hevesi megyeszékhelyen egyébként csupán a tervezett beruházások 33%-át tudták megvalósítani a Modern Városok Program keretében, máshol ez a szám 70-75%. Mikor ez kiderült, önkormányzati dolgozóknak kellett sajtótájékoztatón beismerni a tényeket.

A helyi Fidesz-KDNP frakció szerint Mirkóczki számára itt az idő a lemondásra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: új világrend van kialakulóban

Orbán Viktor: új világrend van kialakulóban

A világban végbemenő változásokról, a magyar külpolitika stratégiai irányairól beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a szokásos éves nagyköveti értekezleten kedden délelőtt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!