2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Belföld

Eddig 700 ezren válaszoltak Orbán Viktornak

Eddig 700 ezren küldték vissza a munkahelyteremtéssel és más gazdasági kérdésekkel foglalkozó nemzeti konzultációs kérdőíveket. Összesen 8,2 millió embernek küldött ki levelet a kormány.

A miniszterelnök sajtófőnöke Havasi Bertalan azt mondta: a kérdőívek alapján kiderült, az embereket leginkább a munkahelyek megvédése és új állások létrehozása foglalkoztatja. A kérdőíveket augusztus 20-áig küldhetik vissza azok, akik eddig ezt nem tették meg. Az MSZP egyébként kudarcnak minősítette a konzultációt, és felszólította a miniszterelnököt, hogy többet ne költsön rá.

A kormányfő korábban a Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében kérte az embereket, küldjék vissza a nemzeti konzultáció kitöltött kérdőívét, melyben 16 – a munkahelyteremtéssel összefüggő – kérdésben kéri ki az emberek véleményét a kormány. Az alaptörvény kapcsán 920 ezer, a szociális konzultációkor több mint egymillió ív érkezett vissza – számolt be korábban az mno.hu. Orbán Viktor nemsokára újabb levelet küld a lakosságnak, amelyben a munkahelyvédelmi akció eddigi lépéseiről ad majd tájékoztatást.

Orbán Viktor elsőként 2005. februári évértékelő beszédében hirdette meg a nemzeti konzultációt azzal a céllal, hogy „a közélet újra az emberekről szóljon”. Az akkori kezdeményezés több hónapig tartott, és elsősorban hétköznapi emberek véleményét kérte ki nyilvános rendezvényeken, illetve kérdőívekben. A nemzeti konzultáció újraindítását 2010. április 27-én az országgyűlési választásokon aratott győzelem után jelentette be Orbán, a kezdeményezés deklarált célja ezúttal is az ország vezetői és a választópolgárok közötti kapcsolat közvetlenebbé, szorosabbá tétele.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!