2021. február 25.,
csütörtök, Géza napja

Eddig 130 millió forintnyi megbízást kapott Czeglédy Csaba irodája a DK-s kerületektől

Hír TV

2021. január 21., csütörtök 19:12

Gyurcsány Ferenc úgy díjazza Czeglédy Csabát, hogy DK-s vezetésű önkormányzatokon keresztül megbízásokhoz jut. Így reagált Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője arra, hogy a hatmilliárdos csalással vádolt Czeglédy, eddig mintegy 130 millió forintnyi megbízást kapott a DK-vezetésű erzsébetvárosi és újbudai önkormányzattól.

Saját magán kezdi a spórolást a DK, így hirdette a párt főpolgármester-helyettese, hogy pénzhiány miatt megszorító intézkedést vezetett be novemberben a főváros. A mértékletességhez párttársa, László Imre, Újbuda polgármestere is csatlakozott.

A XI. kerület DK-s vezetése ennek ellenére a törvényi maximumban határozta meg a polgármester és a megduplázott számú alpolgármesterek fizetését és ugyanilyen mértékben növelték a bizottságok és tisztségviselők számát.

Az Origó szerint a kerület csaknem negyvenmillió forintért, Erzsébetváros pedig ennek a többszöröséért ad jogi megbízásokat a DK-hoz köthető, költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csabának.

"Ön mit gondol arról, hogy Orbán Viktor 800 milliárd forintért közel egy tök fölösleges 2000… x év múlva sem megtérülő vasútvonalra költi a pénzt, ahelyett, hogy a magyarok munkáját mentené."

Mindössze így reagált az ügyre az átláthatóságot és korrupciómentességet hirdető Momentum önkormányzati képviselője. Czeglédy Csaba irodájának a szintén DK-s Niedermüller Péter vezette hetedik kerület pedig mintegy százmillió forintért ad megbízásokat.

Mindkét DK-s polgármestert kerestük, hogy indokolt-e összesen 130 millió forintot kifizetni a párthoz közel álló Czeglédy irodájának, ha valóban nincs pénze a kerületnek, azonban nem értük el őket.

A VII. kerület országgyűlési képviselője szerint tűrhetetlen és felháborító, hogy a veszélyhelyzet idején a DK-s vezetésű önkormányzatok két kézzel szórják a pénzt Czeglédy Csaba irodájának.

Bajkai István hozzátette, önmagában jelzésértékű, hogy a Vas Megyei Ügyvédi Kamara felfüggesztette Czeglédy szakmai működését, az pedig, hogy hatmilliárdos csalással vádolják, további kérdéseket vet fel.

 

Hír TV