2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Ebben sem egységes a baloldal

Családpolitikában sincs egységes elképzelése a baloldalnak. Míg a Gyurcsány-párt eltörölné a gyermekek után járó adókedvezményt, addig az MSZP és az Együtt–PM nem nyúlna az intézkedéshez. A családi pótlék emelésével viszont mindhárom párt kampányol.

„A családi adókedvezményre fordított valamennyi pénzt a családi pótlék radikális emelésére kell fordítani.” Választási programja első 16 pontja között jelentette be a DK, hogy megszüntetnék a gyermekek után járó adókedvezményt. Helyette a családi pótlék összegét növelnék – így a jövedelemtől függetlenül egyforma támogatást kapnának a gyermeket nevelők. „Azt az igazságtalanságot orvosolja, hogy ma azok kapnak többet családi támogatásként, akik magasabb jövedelemmel rendelkeznek. Ebben egyébként érdemi vita van Európában a bal- és jobboldal között. Szerintem a tisztességes baloldali álláspont az, hogy a gyerek nem szenvedheti meg, hogy a szülei rosszabbul keresnek. Minden gyerek egyenlő” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Az MSZP nem venné el a családi adókedvezményt, de a családi pótlékot a szocialisták is emelnék. „A mi szociálpolitikai programunkban vagy adóprogramunkban mind a kettő szerepel. Nevezetesen a családi pótlék emelése is fontos eszköz tud lenni, illetőleg az adókedvezményekről, az ilyen adójóváírásos technikákról sem kívánnánk lemondani” – közölte Mesterházy Attila pártelnök.

A szocialistákkal szövetséges Együtt–PM sem nyúlna a gyermekek után járó adókedvezményhez. „Mi is szeretnénk megtartani a családi adókedvezményt, ugyanakkor szeretnénk emelni a családi pótlék összegét, hiszen azok az emberek, akik egyébként nagyon kevés jövedelemmel, vagy egyáltalán nem rendelkeznek jövedelemmel, de gyermekeket nevelnek, nekik szükséges az, hogy támogassuk őket nagyobb mértékben” – vélekedett Kónya Péter, a Bajnai-párt társelnöke.

A Fidesz korábban úgy reagált: 2010 óta csökkentek a családok terhei, a magyarok pedig nem kérnek többet a Gyurcsány–Bajnai-korszakból, mert az ő programjuk egyszer már megbukott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus (NatCon) konferenciát három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!