2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Európai Híradó 03:40

Belföld

Durva visszaélésekre derült fény a köztévé átvilágításánál

Valódi munkavégzés nélkül fizettek ki több tízmillió forintot tanácsadásra a Magyar Televíziónál (MTV) az előző szocialista kormányok idején – többek között ez derült ki a köztévé belső átvilágítása után.

Bár a 2005 és 2010 közötti kifizetések dokumentációit nem hozták nyilvánosságra, a Magyar Nemzet úgy tudja: 3 év alatt több mint 200 szerződést vizsgáltak át, ebből 26 cég esetében állapítottak meg visszaéléseket, de a vizsgálat elhúzódása miatt a jogtalanságok elévültek. A közpénzért csekély vagy semmilyen ellenszolgáltatást nem nyújtó cégek mögött a szocialista közeg ismerős figurái álltak. Köztük volt például Kiss Elemér, a Medgyessy-kormány egykori kancelláriaminisztere is, akinek ügyvédi irodája 25 millió forintért kapott megbízásokat, de az átvilágítás szerint a számlák és a szerződések nem voltak összhangban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!