2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Belföld

Dulakodásba torkollott a kordonbontás a Karmelitánál, a rendőrök még a könnygáz spray-t is bevetették

Erőszakos dulakodásba torkollott a Momentum magánakciója, a kordonbontás a Karmelitánál. A baloldali politikusok folyamatosan hergelték a hozzájuk csatlakozó tanártüntetés résztvevőit, akik felbuzdulva erőszakosan a kerítésnek és a rendőröknek rohantak. A rendőrök ekkor könnygáz spray-vel próbálták eloszlatni a tömeget. A jelenlegi információink szerint személyi sérülés nem történt. A tüntetéshez ezúttal is több baloldali politikus csatlakozott.

  • Dulakodásba torkollott a kordonbontás a Karmelitánál, a rendőrök még a könnygáz spray-t is bevetették

Hétfő reggel újabb sztrájk indult az oktatási intézményekben. A munkabeszüntetésben részt vevő pedagógusok a bérek emelésén és a munkaterhek csökkentésén túl ezúttal a státusztörvény ellen is tiltakozásba kezdtek. A délutáni órákban pedig egy tüntetést is szerveztek a Belügyminisztérium elé.

Az Origó információi szerint a be nem jelentett akciót az a Horgas Péter szervezte, aki a Soros-féle Főnix Mozgalom alapítója és semmi köze az oktatáshoz.

A tüntetők hatalmas táblákkal és plakátokkal Pintér Sándor belügyminiszter nevét skandálták, és azt kiabálják, hogy a státusztörvény nem más, mint egy bosszútörvény.

A demonstráción természetesen ezúttal is megjelentek a baloldali politikusok.

A tüntetéssel párhuzamosan Hadházy Ákos és a Momentum politikusai magán akcióba kezdtek és ismét a Karmelita Kolostort vették célpont alá.

A momentumos Tóth Endre, Hajnal Miklós és Hadházy Ákos folyamatosan hergelték és buzdították a tömeget a kordon lebontására, míg végül a politikusok maguk kezdték el tiszta erejükből lebontani a hatalmas kerítéseket, ezen felbuzdulva pedig a tüntetők is követték őket. Dulakodás alakult ki, melynek következtében a rendőrök könnygáz sprayt is bevetettek.

A könnygáz spray azonban nem csak a tüntetőket, de a HírTV stábját is elérte.

A rendőrök közbelépését követően többen elhagyták a helyszínt, azonban sokan - a politikusok és a civilek közül is késő estig a helyszínen maradtak és folytatták a demonstrációt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!