2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Drámai anyagi helyzet várja az új főpolgármestert

Sokszáz millió, de akár milliárdos tétel is lehetett a kamata annak az 50 milliárdnak, amelyet a csőd szélén táncoló Karácsony Gergelyék a tavalyi faktorálás után visszafizettek a bankoknak, gyakorlatilag hitelből él és működik a város, a pénzügyi trükkök sora mellett is csak a csőd szélén egyensúlyoz –mondta a Metropolnak Wintermantel Zsolt.

  • Drámai anyagi helyzet várja az új főpolgármestert

A fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint új szemléletre lenne szükség, amennyiben Karácsony Gergely marad a főpolgármester, az ugyanazt a pénzügyi vergődést, szerencsétlenkedést és Budapest csődjét vetíti előre, mint ami az elmúlt 4,5 évben is volt, ezt az évet pedig az új főpolgármester nagyon nehezen fogja tudni megoldani.

Körülbelül 53-55 milliárd forintnyi hiányt tüntettek el pénzügyi trükkökkel az év végére Karácsonyék, ami azt eredményezte, hogy idén májusban újra meg kellett csinálni azt a faktorálást (egyfajta trükkös hitelhez jutás), amihez tavaly ősszel folyamodtak először – tudta meg Wintermantel Zsolttól a Metropol, aki elmondta, hogy ugyan az idén befolyó iparűzési adóból fedezték Karácsonyék a tavalyi kötelezettségeket, de ennek az az ára, hogy az ideieket már májusban sem tudta fizetni a főváros. Az újabb 50 milliárdos faktorálást pedig kis szerencsével talán vissza tudja fizetni ősszel a főváros, de akkor szintén elkölti erre az akkor befolyó iparűzési adót. Vagyis mindig előre költik el a bevételt.

Ez azt jelenti, hogy akkor az év végének a finanszírozását újra ilyen pénzügyi trükkökkel kell megoldani. Karácsony Gergely ebből adódó adósságspirálja csak nőni fog és nehéz megmondani, mi szabhat határt ennek a trükközésnek, amennyiben ő marad a főpolgármester

– mutatott rá a kormánypárti fővárosi politikus.

A teljes cikket a Metropol.hu-n olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!