2020. március 30.,
hétfő, Zalán napja

Drágább parkolást akar Karácsony tanácsadója

2019. október 25., péntek 19:07

Drágább parkolás és hosszabb fizetési idő: megemelné a parkolási díjakat Karácsony Gergely tanácsadója. Király Dávid erről a Magyar Narancsnak beszélt. Szerinte a frekventált területeken nemcsak a díjak emelésére van szükség, hanem arra is, hogy a fizetős időszakot este 8 óráról 10 óráig kitolják.

Egy olyan igazságos rendszert kellene kidolgozni, amelyben a BKK szedné be a parkolási díjakat az egész városban. Ennek egy részét a kerületek kapnák, a fennmaradó részt pedig a közösségi közlekedés fejlesztésére költenék - ez az egyik javaslat, azok közül, amelyet Király Dávid, várospolitikai szakértő fogalmazott meg a Magyar Narancs cikkében. Csakhogy a szakember - aki Karácsony Gergely kampányát külső tanácsadóként segítette - a cikkben azt is írta: a város frekventáltabb területein továbbá emelni kellene a parkolás díjakat, és a fizetős időszakot meghosszabbítani este 8 helyett 10-ig.

Király Dávid a Hír TV-nek is nyilatkozott a parkolási elképzeléseiről, de az interjút végül mégis letiltotta.

A főpolgármester híradónknak azt mondta bár jelenleg nem tervez emelést, de a jövőben lehetségesnek tartja.

"A későbbiekben amennyiben ez szakmailag indokolt, ez elképzelhető, de jelenleg ezt nem tartom szükségesnek."

Karácsony Gergely hozzátette: ő a parkolási rendszer hatékonyságának növelésével szerezne a több pénzt fővárosnak.

A főpolgármester által korábban vezetett kerületben egymást érték a parkolási botrányok: Zuglónak Karácsony Gergely vezetése alatt hatalmas veszteségeket okozott a parkolás, és hiába döntött a képviselő testület a városrészben élők ingyenes parkolásáról, ezt Karácsony Gergely végül nem vezette be.

Hír TV