2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Belföld

Doubravszky akkor sem mond le, ha…

Nem mond le a pénzügyi jogok biztosa akkor sem, ha a parlament hétfőn nem hosszabbítja meg a téli kilakoltatási moratóriumot. Doubravszky György ebben az esetben keményebb tárgyalásokat helyezett kilátásba. Közben az egyik civil szervezet már nemcsak a banki árverezések teljes leállítását követeli, hanem a pénzintézetek által kisemmizett adósok kártalanítását is.

A devizaadósokkal szemben márciustól megszűnő téli kilakoltatási moratóriumot nemcsak április közepéig hosszabbítaná meg Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Fenntartaná azt a Nemzeti Eszközkezelő működésének rendezéséig.

Március végéig újabb 3540 lakást árvereznek el a bankok – állítja a Magyar Szociális Fórum. A civil szervezet azt követeli, hogy azok az adósok, akik nem tudták fizetni a bankok által önkényesen számlázott törlesztőrészleteiket, az elvett javaik után részesüljenek anyagi és erkölcsi kárpótlásban.

– A hitelkárosultak nem akarnak kibújni tartozásuk alól, hanem annyit akarnak visszafizetni, amennyit ténylegesen felvettek, kiegészítve az MNB mindenkori kamatával és egy bizonyos marzzsal. A keletkezett túlfizetést be kell számítani a tőketartozásba, csökkentve vele annak összegét – jelentette ki Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum elnöke.


A pénzügyi jogok biztosa 45 nap haladékot adna. Az erről folyó szakmai tárgyalások egy hete kezdődtek, a kilakoltatások pedig pénteken. Kormánydöntés egyelőre nincs, a parlament hétfőn szavazhat a moratórium meghosszabbításáról.

– Ahhoz, hogy a szakmai tárgyalások kedden nyugodt háttérrel folytatódhassanak, nem tudom elfogadni, hogy akár egyetlen családot is kilakoltassanak, de meglátjuk, hogy mit hoz a hétfő – mondta Doubravszky György. A Hír TV azon kérdésére, hogy mi van abban az esetben, ha a korábbi nyilatkozataival ellentétes döntés születik, akkor marad-e továbbra is ebben a tisztségében, a pénzügyi jogok biztosa úgy válaszolt: „Én mindig küzdök. Azt, hogy a küzdelmet feladjam, nem tudom elképzelni.”

A kormány közben elfogadta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium előterjesztését, amely módosítja a Nemzeti Eszközkezelőnek felajánlható ingatlanok forgalmi értékét. Budapesten és a megyei jogú városokban ez a szám 15 millió forintról 20 millióra, egyéb településeken 10 millióról 15 millióra emelkedett. A visszavásárlási jog a jelenlegi kettő helyett öt évig áll fenn.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!