2020. október 27.,
kedd, Szabina napja

Donáth Anna újabb beismerése

Hír TV

2020. október 16., péntek 12:21

A jogállamisági kérdésben igaza van Varga Judit igazságügyi miniszternek, és a kormánypártoknak - ismerte el a Momentum EP-képviselője a Hír tv birtokába jutott legújabb felvételen. Az igazságügyi miniszter a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott: Brüsszelben a hazai ellenzék kottájából játszanak, ez a jogállamisági eljárásnál, és a tavaszi támadásoknál is jellemző volt.

A momentumos politikus a koronavírus törvényt felhatalmazási törvénynek nevezve beszélt annak általa vélt veszélyeiről.

A momentumos EP-képviselő később - a Hír Tv birtokába került felvételen - azonban bevallotta, tisztában voltak vele, hogy szó sem volt arról, hogy a magyar kormány teljhatalmat kapott volna tavasszal. A felvételen Donáth Anna arról beszélt, azzal, hogy mások mellett ők is diktatúrát emlegettek, elterjesztették ezt az álhírt Európában.

Amikor minden európai ország a koronavírus-járvány kezelésével volt elfoglalva, a magyar kormány soha nem látott nemzetközi összetűz alá került - jelentette ki az igazságügyi miniszter a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország műsorában. Varga Judit arról beszélt, Donáth Anna kiszivárgott videójából kiderült, hogy maguk az ellenzéki politikusok is tisztában voltak azzal, ezek álhírek, mégis képesek voltak ezeket a külföldiek szájába adni. 

Varga Judit a Kossuth Rádióban arról is beszélt: Brüsszelben a hazai ellenzék kottájából játszanak, és ez nemcsak a tavaszi támadásoknál, hanem a jogállamisági eljárásnál is megfigyelhető. Hangsúlyozta, a kormány aggályosnak tartja, hogy a jogállamisági jelentésről az uniós minisztereknek kellett vitatkozniuk, hiszen ehhez sem Magyarország, sem pedig Lengyelország nem járult hozzá.

A miniszter hozzátette: a közvéleménynek tudnia kell, hogy nyílt nyomásgyakorlás zajlik, és egyértelműen kimutatható a kettős mérce a különböző jelentésekben.

Hír TV