2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

Donáth Anna nem emeli fel a hangját a zaklatási ügyben

2019. augusztus 9., péntek 16:42

Megtörte a csendet Donáth László egyik áldozata. A Békásmegyeri Gaudio-polis Szeretetház korábbi dolgozója a 888.hu-nak azt mondta: rendszeresen zaklatta az intézmény munkatársait a volt MSZP-s politikus. A lelkész lánya, Donáth Anna, a Momentum Európai parlamenti képviselője korábban többször elutasította a szexuális zaklatás minden formáját, most azonban nem kívánt megszólalni az ügyben.

Mindennapos volt az intézményben, hogy Donát László zaklatta az ott dolgozó női alkalmazottakat- ezt nyilatkozta a 888.hu-nak a Békásmegyeri Gaudiopolis Szeretetház egyik egykori alkalmazottja.

A cikkben megszólaló áldozat szerint a megfélemlített fiatal nők védekezni sem mertek. Ha lehetett, inkább elkerülték a találkozást. Azt is elmondta a portálnak: Volt, hogy a wc-ben bújtak el, mert ha összefutottak vele, akkor bevitte őket a tornaszobába ahol mindig volt combfogdosás meg fenékpaskolás.

Állítása szerint ez mindennapos volt. A cikkben megszólaló érintett hozzátette: rendszerint a lelkész a fiatal lányokat zaklatta, volt, akinek a mellét, a fenekét is megfogdosta.

Az ügyben kerestük Donáth Lászlót, azonban nem értük el.

Donáth László lánya, Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője korábban élesen elhatárolódott a szexuális zaklatás minden válfajától. Szerinte még az is zavaró, ha idősödő politikusok összesúgnak mögötte, de azt is mondta, hogy már az is zaklatásnak minősül, ha valaki a komfortzónájába lépve nem vesz tudomást az elutasításról. Kíváncsiak voltunk, hogy az ügyről mi a véleménye, de híradónk kérdésére nem kívánt válaszolni.

Híradónk megkeresésére a Budapesti Rendőrfőkapitányság megerősítette: már június 13-a óta folyik a nyomoz az ügyben, ezidáig azonban gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

HírTV