2022. 08. 14. Vasárnap Marcell napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Svenk 10:30

Belföld

Donáth Anna nem emeli fel a hangját a zaklatási ügyben

Megtörte a csendet Donáth László egyik áldozata. A Békásmegyeri Gaudio-polis Szeretetház korábbi dolgozója a 888.hu-nak azt mondta: rendszeresen zaklatta az intézmény munkatársait a volt MSZP-s politikus. A lelkész lánya, Donáth Anna, a Momentum Európai parlamenti képviselője korábban többször elutasította a szexuális zaklatás minden formáját, most azonban nem kívánt megszólalni az ügyben.

  • Donáth Anna nem emeli fel a hangját a zaklatási ügyben

Mindennapos volt az intézményben, hogy Donát László zaklatta az ott dolgozó női alkalmazottakat- ezt nyilatkozta a 888.hu-nak a Békásmegyeri Gaudiopolis Szeretetház egyik egykori alkalmazottja.

A cikkben megszólaló áldozat szerint a megfélemlített fiatal nők védekezni sem mertek. Ha lehetett, inkább elkerülték a találkozást. Azt is elmondta a portálnak: Volt, hogy a wc-ben bújtak el, mert ha összefutottak vele, akkor bevitte őket a tornaszobába ahol mindig volt combfogdosás meg fenékpaskolás.

Állítása szerint ez mindennapos volt. A cikkben megszólaló érintett hozzátette: rendszerint a lelkész a fiatal lányokat zaklatta, volt, akinek a mellét, a fenekét is megfogdosta.

Az ügyben kerestük Donáth Lászlót, azonban nem értük el.

Donáth László lánya, Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője korábban élesen elhatárolódott a szexuális zaklatás minden válfajától. Szerinte még az is zavaró, ha idősödő politikusok összesúgnak mögötte, de azt is mondta, hogy már az is zaklatásnak minősül, ha valaki a komfortzónájába lépve nem vesz tudomást az elutasításról. Kíváncsiak voltunk, hogy az ügyről mi a véleménye, de híradónk kérdésére nem kívánt válaszolni.

Híradónk megkeresésére a Budapesti Rendőrfőkapitányság megerősítette: már június 13-a óta folyik a nyomoz az ügyben, ezidáig azonban gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!