2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Dömötör Csaba: Nem fogjuk feladni a határzárat

"A kormány álláspontja egyértelmű és változatlan: akármilyen döntést is fogadjanak el, mi nem fogjuk feladni sem a jogi, sem a fizikai határzárat" - mondta Dömötör Csaba a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videóban.

  • Dömötör Csaba: Nem fogjuk feladni a határzárat

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára közölte: az Európai Parlament a héten elfogadta az új migrációs csomagot. "Ebben a csomagban benne van minden, amit ellenzünk" - jelentette ki.

Mint ismertette, a paktum tartalmazza a migránsok elosztására vonatkozó szabályozást, amely szerint "ha valaki nem hajlandó befogadni őket, akkor bevándorlónként 8 millió forintot kell büntetésként fizetni."

"Elvileg minden országra jut egy befogadási kvóta, de az Európai Bizottság már korábban egyértelművé tette, hogy veszélyhelyzet esetén a létszám felülről nyitott. És azt, hogy mikor van migrációs veszélyhelyzet, azt majd ők mondják meg" - magyarázta Dömötör Csaba, megjegyezve: azt is előírják, hogy egy-egy országnak az eljárások mekkora hányadát kellene lefolytatnia.

Az államtitkár szavai szerint

aránytalan, méltánytalan és elfogadhatatlan, hogy Magyarországra jut az összes eljárás 28 százaléka.

Úgy fogalmazott:

a migrációs paktummal fellazítanák az egyébként nagyon szigorú magyar menekültügyi szabályozást, s így hoznák létre migránsgettókat.

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy a Frontex adatai szerint 2023-ban 380 ezren akartak illegálisan bejutni Európába, vagyis "akkora volt a migrációs nyomás, mint 2016 legkritikusabb időszakaiban." Jelenleg a spanyol és olasz útvonalon, valamint a görög szigeteknél növekednek a számok - jelezte az államtitkár, aki hangsúlyozta: Brüsszelben "a kutyát nem kérdezték meg", hogy támogatják-e ezt a paktumot. Ha az állampolgárokat megkérdezték volna, kiderült volna, hogy "nem csak mi ellenezzük ezt az egészet" - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Mentsük meg Benit! + videó

Radar - Mentsük meg Benit! + videó

Egy Amerikában elérhető, 4-5 évesekre kifejlesztett génterápiával a Duchanne-féle izomsorvadásban szenvedő kisfiú életét megmenthetik, a kezelés azonban 1,3 milliárd forintba kerül.
Radar - Cigi csempészek - a kereső kutya szimatát nem lehet becsapni + videó

Radar - Cigi csempészek - a kereső kutya szimatát nem lehet becsapni + videó

A pénzügyőrök mintegy 6 millió forint értékben foglaltak le, 2500 doboz zárjegy nélküli cigarettát. A 68 éves illegális „cigarettakereskedőt” hazáig kísérték, aki tagadta, hogy otthonában jövedéki terméket tartana. A kereső kutya szimatát azonban nem tudta becsapni és megtalálták a falakba vésett rejtekhelyet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!