2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Dömötör Csaba: Nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében + videó

Már több mint 1 millió 14 ezren töltötték ki a nemzeti konzultációt – jelentette be Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint ebből is látszik, hogy nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében.

  • Dömötör Csaba: Nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében + videó

„A Nemzeti konzultáció egy jó eszköz. Az arra való, hogy tegyük fel a nagyon jó kérdéseket. Most is van 11 nagyon jó kérdés” - így jelentette be Orbán Viktor, hogy újra kikérik az emberek véleményét. A kormányfő akkor azt mondta: ha nagy támogatás van, akkor orkánszerű szélben is be tudják navigálni az ország hajóját a kikötőbe.

„Szeretnék tájékoztatást adni a Háznak a konzultáció állásáról. Még zajlik a kérdőívek kézbesítése, még majd egy hónap van hátra a visszaküldési határidőig, de már most látszik, hogy nagyon sokan vannak, akik elmondják a véleményüket. A mai napig 280 ezer kérdőívet küldtek vissza. Ez már most azt mutatja, hogy nagyon magas lesz a résztvevők száma” - december közepén így adott tájékoztatást a nemzeti konzultáció részeredményeiről a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Ekkor startolt el a kérdőívek online kitöltési lehetősége is. 

Az államtitkár most kifejtette: jóval a határidő vége előtt már egymillió tizennégyezren nyilvánítottak véleményt. A politikus szerint ebből is látszik, hogy nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében.

Deutsch Tamás pedig a közösségi oldalán arra kérte az embereket, hogy minél többen mondják el véleményüket. A Fidesz európai parlamenti képviselője azt is hozzáfűzte, idézem: ,,Ne táncoljunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül!”

 A nemzeti konzultációt postai úton és online formában is január 10-ig lehet kitölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!