2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Dömötör Csaba: Macedónia a mi határainkat is védte

Amikor Macedónia a saját határait védte az illegális migránsokkal szemben, akkor közvetett módon Magyarországnak is segített a migrációs nyomás csökkentésével – mondta Dömötör Csaba, aki a Hír TV Péntek 9 című műsorában fejtette ki álláspontját a Gruevszki-üggyel kapcsolatban.

  • Dömötör Csaba: Macedónia a mi határainkat is védte

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint semmi különleges nincs abban, hogy az egykori macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki menekültstátuszt kapott Magyarországon. „Sok országban születnek hasonló döntések, a példák ismertek” – mondta Dömötör Csaba.

Az előzményekkel kapcsolatban azt mondta az államtitkár, hogy Macedónia az elmúlt években ugyanolyan viták kereszttüzében találta magát, mint Magyarország.

„Ott is kirobbant egy vita a határok védelméről, hiszen Macedónia ugyanúgy tranzitútvonalon fekszik, mint Magyarország” – nyilatkozta Dömötör a Hír TV-n. Hozzátette, hogy a balkáni ország Magyarország első szövetségese volt abban, hogy védje a saját határait az illegális migránsokkal szemben. „Macedónia közvetett módon a magyar határokat is védte, ezzel csökkenteni tudta a migrációs nyomást” – jelentette ki.

Dömötör további érdekességnek tartja, hogy ugyanazok a szereplők foglalkoznak Gruevszkivel, ugyanazok próbálják felfújni az ügyet, akik korábban Magyarországgal és más országokkal is vitában álltak a határok védelméről. Ezt bizonyítja, hogy amikor Gruevszki felszólalt az illegális migráció ellen, hamar szembe találta magát a külföldi aktivistacsoportokkal, amelyek elég agresszív tüntetéseket szerveztek, az egyikben kilenc rendőr is meghalt.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Jótékony Mikulás

Radar - Jótékony Mikulás

Gianni és Ördög Nóra műsorvezetők, mikulásként és krampuszként lepték meg a gyerekeket az Ökomenikus Segélyszervezet miskolci intézményében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!