2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Dömötör Csaba az uniós pénzek visszatartásáról: világos nyíltsággal kimondták, mi is a bajuk + videó

Az államtitkár a közösségimédia-oldalán megosztott videójában számolt be arról, miért tartják vissza a magyaroknak járó uniós pénzeket, és elmondta, ezeknek az indokoknak már végképp semmi közük a jogállamisághoz.

  • Dömötör Csaba az uniós pénzek visszatartásáról: világos nyíltsággal kimondták, mi is a bajuk + videó

Dömötör Csaba ismertette, két európai parlamenti szakbizottság összevont ülést tartott, ekkor megszólalt a területért felelős uniós biztos is, bizonyos Nicolas Schmit, aki elmondta, miért nem adják oda Magyarországnak az uniós forrásokat.

„Az igazságszolgáltatással és az egyetemekkel kapcsolatos állításaikat, aggodalmaikat már ismerjük, de ezenfelül azt is világos nyíltsággal kimondták, hogy mi is a bajuk igazán. Először is a gyermekvédelem: az, hogy Magyarországon törvény tiltja a nemváltoztatásról szóló tartalmakhoz való hozzáférést 18 év alatt. Emellett az is bajuk, hogy Magyarország nem nyitja meg határait és nem enged be százezres számban migránsokat, ahogy azt nyugatabbra megtették”. 

Dömötör Csaba kiemelte, annyi pozitívum van az egészben, hogy most már nem a kertek mögött osonnak, most már nyíltan kimondják, miért nem kapjuk meg a nekünk járó uniós forrásokat.

A politikus hangsúlyozta, lehet hogy „Brüsszelnek ez az álláspontja, de Magyarországon ezzel nem fogunk egyetérteni”. Majd leszögezte,

a gyermekeket és a határokat meg kell védeni, ha kell, háromszoros erővel is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Földházi Árpád)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!